Tıp öğrencileri için android uygulamaları

Tıp öğrencileri ve çalışanları için geliştirilen, Dünya’da en çok kullanılan android uygulamalarından 7 tanesini aşağıda bulabilirsiniz.Hemen belirtelim programlar ingilizcedir, eğer biraz ingilizce bilginiz varsa programlar çok yararlı olacaktır. 

Kaynak : www.imedicalapps.com

 1-)Epocrates

Alnında en çok kullanılan uygulamadır. Uzmanlık alanınıza göre ilaç bilgileri, ilaç etkileşimleri, Anyon GAP hesabı, insülin doz karşılaştırmaları gibi birçok tabloya ulaşabilir, ilaçlar hakkında yapılan tartışmalar ve yorumları inceleyebilirsiniz. Uygulama ilk kurulumda 30 günlük premium kullanım hakkı veriyor, süre bitiminde kısıtlı hale dönebilir yada uygulamayı satınalabilirsiniz.

Epocrates uygulamasını indirmek için tıklayınız.

2-)AnatomyLearning – 3D Atlas

 

Google play üzerinde bulunan en kullanışlı anatomi atası olarak belirtiliyor. Organları üç boyutlu olarak inceleyebilir, dokunuşlarınızla istediğiniz gibi çevirebilirsiniz.Ayrıca tüm yapıları katmanlı olarak gösterebilir gerekirse tek tek kaldırabilirsiniz.

AnatomyLearning – 3D Atlas indirmek için tıklayınız.

  3-)Medscape

 

ABD ve Avrupa’da doktorlar ve tıp öğrencileri tarafından en çok kullanılan uygulamalardan biridir.Uygulama ve içerisindeki dökümanların ingilizce olduğunu ilk olarak belirtelim. Tıbbi haberler, eğitim dökümanları, ilaç kayıtları, branşınıza göre çıkan makalelerin takibi gibi birçok dökümana ulaşabileceğiniz uygulamayı dilerseniz offline olarak da kullanabilirsiniz.

Medscape indirmek için tıklayınız.

4-)Harvard School of Public Health

Harvard Üniversitesine bağlı kamu sağlığı okuluna ait uygulamadır. Harvard Medical School ve Public Health okulları ile ilgili haberler, makaleler, halk sağlığına ait gelişmeleri okuyabilir, üyeler ile bilgi alışverişinde bulunabilir yada eğitim videolarını izleyebilirsiniz.Son derece basit ve kullanışlı bir uygulamadır.

Harvard School of Public Health app indirmek için tıklayınız.

5-)PubMED Mobile

PubMED Mobile Tıbbi araştırma, literatür ya da makale ve özetlerini arayanların ilk bakması gereken uygulamalardan biridir. Barındırdığı tıbbi döküman açısından en büyük kütüphanelerden olan National Library Of Medicine (U.S) ‘e ait resmi uygulamadır.

PubMED Mobile indirmek için tıklayınız.

6-)Calculate by QxMD

 

Birçok tıbbi hesaplamayı yapabilen bir uygulamadır. İdeal vücut ağırlığından tutun da CKD-Epi, eGFR, Cockcroft-Gault, MDRD gibi hesaplamaları yapabilirsiniz.

Calculate by QxMD indirmek için tıklayınız.

 

7-)Skyscape Medical Library

Öğrenciler ve tıbbi çalışanlara yardımcı olmak için birçok tıbbi döküman ve kaynağın bir araya geldiği uygulamadır.Çoklu ilaç etkileşimleri, yüzlerce kanıta dayalı klinik bilgi,ilaç uyarıları vb. birçok bilgiyi bünyesinde barındırır. Programın ingilizce olduğunu belirtelim.

Skyscape Medical Library indirmek için tıklayınız.

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE