HTC One M7, M8 sahiplerinin Android 5.0 için uzun süre beklemesi gerekecek

HTC Android işletim sisteminin son sürümü olan Android 5, Lollipop’ u M7 ve M8 modelleri için 90 gün gibi bir sürede yayınlayacağını açıkladılar. Bugün yapılacak açıklama da hedeflerinin 90 gün içinde güncellemeyi yayınlamak olduğu belirtildi.

Tayvanlı akıllı telefon üreticisinin misyonunun en son güncellemeler ile müşteri sadakatini korumak olduğu belirtilen açıklama da hızlıca verilen birçok güncellemenin problemler oluşturduğu  bu yüzden Android kullanıcısı müşterilerinden anlayış beklediklerini açıkladı. HTC özellikle tasarım zekası ile Android ekosisteminde bilinen bir oyuncu, ancak yakın zamandan itibaren Xiaomi ve Samsung gibi firmalar yaptıkları atılımlar ile bu kuralı çiğnemiş görünüyor.Ancak HTC uzun zamandır ilk defa toparlanma belirtileri gösterdi. Bu ayın başında açıklanan mali rapora göre HTC 2011 yılından beri ilk defa 4. çeyrekte kazanç elde etti. Bu kazançta en büyük etkenin Nexus 9 ve orta kademe akıllı telefonlardan kaynaklandığı belirtildi.

Ürün yönetimi başkan yardımcısı Mo Versi güncellemenin bazı sorunlar nedeniyle ertelendiğini söyledi.Versi ‘ biz mümkün olduğunca 90 gün içerisinde  Lollipop güncellemesini yayınlamaya çalışacağız ve  bunun başarılması için her türlü önlemi ne pahasına olursa olsun alıyoruz” açıklamasını yaptı.

Diğer bir üretici olan Motorola’da güncelleştirme konusunda birçok sıkıntı yaşadığını ve çalışmalar yaptığını belirtti.

Kaynak : http://www.cnet.com/news/htc-one-m7-m8-owners-youll-have-to-wait-longer-for-android-5-0/

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE