Intel kablolar olmadan çalışma zamanı diyor : Core Vpro

Bilgisayar sektörünün lider işlemci üreticisi Intel yeni nesil işlemcisi Core Vpro’yu tanıttı. Laptoplar içinde kullanılacak olan işlemci ile ilgili hızlı performans, daha uzun pil ömrü ve daha az kablo içereceğini söyledi.

Intel’in en büyük hedeflerinden biri de kişisel bilgisayarlarda kullanılan kablo sayısını azaltmak. Yapılan açıklama da ”artık kablosuz çalışma zamanı” denildi.

Beşinci nesi Core Vpro işlemcisinin geliştirilmiş performansı, daha uzun pil ömrü ve dördüncü nesil işlemcilerden daha yüksek grafik performansı sağlayacağı belirtildi.Bunların üzerine birde kablosuz çalışma ortamı oluşturulmasını sağlayacağı eklendi. Intel yeni nesil işlemcisinin Pro Wireless Display Intel® (Intel Pro WIDI) isimli özellikle toplantı yada konferans salonlarında sunum yaparken kablosuz çalışabilecek şekilde geliştirildiğini, klavye yada mouse gibi kısımların da kablosuz olacağını belirtti.Ayrıca yüksek ağ güvenli sağlandığını da açıkladı. Intel’in iş istemci platformları genel müdürü Tom Garrison ” Biz hemen hemen her alanda kabloların yığılmasını engellemek için çalıştıklarını, ve bu yük olmadan keyifli bir kullanıcı deneyimi oluşturmak istediklerini” açıkladı.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE