Samsung Galaxy S6 İngiltere’de fiyatlandı

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

Samsung firmasının son akıllı telefon modeli olan Galaxy S6 için İngiltere fiyatı listelerde belli oldu. Samsung yeni telefonu olan Galaxy S6 modelini 1 Mart 2015 de İspanya’da gerçekleşecek olan Dünya Mobil Kongresi olan  MWC etkinliğinde tanıtacağını daha önce belirtmiştir.Özellikle Galaxy S5 modelinde yaşamış olduğu hayal kırıklığından dolayı Galaxy S6 modeli üzerinde ince eliyip sık dokudu desek yerinde bir söylem olur.Özellikle Snapdragon 810 işlemcisinin ısınma problemlerinden dolayı kullanılmasında vazgeçen koreli üretici yeni telefonu Galaxy S6 da kendi üretmiş olduğu işlemcileri kullanacak.Samsung Galaxy S6 modelinin listelerde adını SM-G920X ve SM-G925X şeklinde belirtiyor.Son hanede bulunan X rakamı ülke yada operatör temsili için kullanılmaktadır.Örneğin T-Mobile için SM-G920T yada SM-G925T şeklinde olacaktır.

Samsung Galaxy S6 modeli için İngiltere’de ortaya çıkan simfree satış fiyatını 549 £ olacak şekilde belirledi.Zaten Samsung Galaxy modeli cihazlar için uzun süredir bu fiyatlandırma üzerinden piyasaya sürüyor. Fiyatın 1 ay sonra 500£ gibi bir değere düşmesi ve 1 sene sonra ise 400£ altına inmesi bekleniyor.

Android Pit sitesinin haberine göre Samsung Galaxy S6 modeli 565£ civarında, euro bazında ise  749 € seviyesinde satışına başlanacak.Samsung Galaxy S6 modeli için 3 farklı hafıza seçeneğinde fiyatlandırmanın aşağıdaki gibi olacağı belirtildi.

Samsung Galaxy S6 32 GB: 749 Euro
Samsung Galaxy S6 64 GB: 849 Euro
Samsung Galaxy S6 128 GB: 949 Euro

Samsung firmasından sızan dedikodular doğrultusunda cihazın Samsung Exynos 7420 8 çekirdeki 64 bit hızında bir işlemci ile geleceği neredeyse kesinleşti.Galaxy S6 Exynos 7420,  64-bit işlemcisinin 4 çekirdekli  Cortex-A53 ve 4 çekirdekli  Cortex-A57 işlemcileri ile gelmesi bekleniyor.

Arm Mali T760 grafik işlemcisinin yanında 1440×2560 piksel çözünürlüğe sahip 5.5 inc boyutunda bir panel ile Galaxy S6’yı karşılayacağız. Cihazda  3gb  RAM ve 32gb depolama alanı bulunacaktır.Cihazın 64 ve 128gb kapasitesinde 2 modeli de olacaktır. Galaxy S6 5mp ön, 20mp arka kamerası ile gelmesi bekleniliyor.Cihazın dahili hafızasının yanında 128 gb alanı sağlayabilecek kapasitede SD kart desteği de sağladığı belirtiliyor.Cihazda parmak okuyucu sensör olduğu da alınan diğer duyumlar arasında.

Android 5 yani Lollipop işletim sistemi ile beraber satışa sunulması beklenen Galaxy S6 modeli Samsungun telefonlarından kullanmış olduğu TouchWiz arayüzüne konumlandırılmış şekilde gelmesi bekleniyor.Ayrıca cihazın 4K video oynatma ve çekebilme özelliği ile gelmesine kesin bir gözle bakılıyor.

Samsung Galaxy S6 üretiminde kullanılmak üzere ilk olarak Qualcomm firmasının üretmiş olduğu snapdragon 810 işlemcisini kullanmayı planlıyordu. Ancak geçen süre içinde 810 işlemcisinin çok fazla ısındığı bunun da performansında ciddi düşüşlere neden olduğu sebebiyle Samsung Galaxy S6 modelinde bu işlemci yerine kendi üretmiş olduğu Exynos 7420 işlemcisini kullanmaya karar kıldı.

Özellikle kullanmış olduğu malzeme kalitesi ile yıllardır eleştirilerin hedefinde olan Samsung, çıkarmış olduğu metal çerçeveli modelleri olan Galaxy A3, Galaxy A5 ve Galaxy A7 modelleri ile kullanıcılarının gönlünü biraz olsu almayı başardı.Ayrıca bu sene çıkarmış olduğu Galaxy Note 4 ve Galaxy Note 4 Edge modelleri ile şuan piyasanın en güçlü android telefonlarından birini üretmiş oldu.

Satış rakamlarının özellikle çinli üreticilerin yükselmesi ile yavaş yavaş gerilemeye başlayan Samsung bu süreci Galaxy S6 modeli ile tersine çevirmeyi planlıyor.Bu yüzden Galaxy S6 modelinin nasıl bir çerçeve yada malzeme ile karşımıza çıkacağı büyük merak konusu..

Samsung Galaxy S6 modeli ile ilgili meraklandıran bir diğer dedikodu ise şirketin S6 modeli ile birlikte Galaxy Note 4 serisinde olduğu gibi bir Edge modeli tanıtmayı planladığıdır. Galaxy S6 Edge, tıpkı kuzeni Note 4 Edge gibi kavisli bir ekrana sahip olacak ve S6 ile aynı gün satışa çıkacaktır.Baka bir dedikodu ise bu iki model dışında özellikle zor koşullarda dayanıklı olması beklenen  Galaxy S6 Active, teknik özellikleri kırpılmış ve daha küçük ekranlı olan Galaxy S6 Mini modellerinin de aynı zamanda satışa sunulacağını söylemektedir.

Ayrıca alınan bir başka duyum ise Galaxy S6 nın Alpha serisinde olduğu gibi metal yada fırçalanmış plastik gibi daha sağlam bir çerçeve ile geleceği yönünde. Şuan mevcut Alpha serisi göz önüne alındığında Galaxy S6 modelinde metal çerçevenin kullanılması uzak ihtimal gibi görünse de rakiplerinden önde olabilmek adına belkide  böyle bir karar alınmış olabilir. 

Ayrıca Samsung Galaxy S6 modeli dhaa çıkmadan dünyanın birçok yerinde büyük aksesuar üreticileri şimdiden Galaxy S6 modeli için üretmiş olduğu kılıf, kapak gibi aksesuarları mağazalarında satışa çıkardı.Yukarıdaki fotoğrafta ingilterenin büyük aksesuar sağlayıcılarından biri olan bir web sitesinin daha Galaxy S6 modeli satışa çıkmadan internet sitesi üzerinden satışa çıkardığı kılıflar ve aksesuarları görebilirsiniz.

Samsung firması Galaxy S6 modelinde kılıfların formatından anladığımız kadarıyla klasik S serisi tasarımından çok da uzağa gitmemiş diyebiliriz.Ancak firmanın almış olduğu eleştirilerin önemli bir kısmı olan malzeme kalitesi açısından ise ne geleceği tam bir muamma.

 

Cihazın teknik özellikleri zaten büyük oranda kesinleşmiş, bu açıdan bakıldığında meraklandığımız konular bilmediğimiz detaylardır. Kısaca Samsung Galaxy S6 modelinin Dünya Mobil Kongresi’nde çok yüksek donanım özelliklerinin yanı sıra metal çerçeve ve yeterli boyutta bir batarya ile beklemekteyiz. Bununla birlikte diğer bir konu ise Galaxy S6 Edge modelinin nasıl bir tasarıma sahip olacağını merakla beklemekteyiz.

Kaynak : http://www.pcadvisor.co.uk/news/mobile-phone/3531559/samsung-galaxy-s6-release-date-features-specs-rumours-unpacked-2015-curve/

Kaynak : http://www.androidpit.com/exclusive-galaxy-s6-price-and-galaxy-s-edge-price-details

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE