Akıllı telefonunuza Windows 10 nasıl yüklenir?

Eğer sizde Windows işletim sisteminin bulunduğu akıllı telefonunuzda Windows 10 test etmek istiyorsanız bu adımları izlemelisiniz.

Geçen ay Microsoft’un bilgisayarlar için yayınlamış olduğu Windows 10 işletim sisteminin akıllı telefonlar için geliştirilen versiyonu perşembe günü yayınlandı. Hemen belirtelim yayınlanan versiyon BETA versiyonu olduğundan dolayı cihazınızın çalışmasına bazı aksaklıklar olabilir. Windows sizin göndereceğiniz hata raporları çerçevesinde bu hataların düzeltileceğini belirtmektedir.

Cihazınıza Windows 10 kurmadan önce tam anlamıyla bir yedek aldığınızdan emin olmalısınız. Unutmayın ki olası bir hata durumunda verileriniz silinebilir ve geri getiremeyebilirsiniz.

  • Cihazınıza Windows 10 yüklemeden önce kullanmış olduğunuz cihazın Microsoft’un yayınlamış listede olup olmadığını kontrol edin. Microsoft’un yayınlamış olduğu liste şuan Lumia 630, Lumia 638, Lumia 635, Lumia 730, Lumia 636, Lumia 830 cihazlarının bulunduğu kısa bir listeden oluşmaktadır. Ancak listeye başka birçok cihazın yakında ekleneceği bilgisi gelmektedir.
  • Cihazınızda Windows 8.1 versiyonunun sorunsuz şekilde çalışıyor olduğundan emin olun. Windows 8.1 in yüklü olduğunu ve düzgün çalıştığını AYARLAR menüsünden HAKKINDA kısmına giderek BİLGİ bölümünden kontrol edebilirsiniz.
  • Bu işlemlerin ardından Microsoft Windows Insider Programı’na kayıt olarak BETA versiyonu indirmeniz gerekmektedir. Windows Insider Programına kayıt olmak için tıklayınız.
  • Son olarak telefonunuzda yüklü bulunan Windows Phone Store’a giderek buradan Windows Insider App uygulamasını indiriniz ve direktifleri uygulayınız.Windows Insider App buradan indirmek için tıklayınız.

Uygulama yüklendikten sonra cihazın özellikleri taranarak yükleme işlemi süresince size rehberlik edilecektir.Güncelleme işleminin yapılmasından önce cihazınızın bataryasının tam dolu olması gerekmektedir.

Kaynakhttp://www.cnet.com/how-to/how-to-install-windows-10-technical-preview-on-your-phones/

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE