LG G Flex 2 hakkında her şey

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

LG yeni tanıtmış olduğu G Flex 2 akıllı telefon modeliyle G flex serisinin eksikliklerinden biri sayılan büyük ekran üzerinde 720p oynatma kapasitesini sonunda layığı olan 1080p ve 64 bit işlemci 8 çekirdekli işlem kapasitesiyle snapdragon 810 ile güçlendirmiş.Ayrıca G flex modelinin kavisli tasarımı son derece şık ve farklı bir görüntü oluşturuyor.

Özellikle G pro 2, Google Nexus 5 ve G3 gibi modellerinin yanında birde böyle premium bir cihaz üretmesi pek sık olan birşey değil.LG android pazarında bu seçimleri ile kendine yer edinmiş durumda.Ancak bunlara karşın LG marka olarak HTC gibi estetik olan , Motorola gibi kişiselleştirilebilen ve Samsung gibi marka değeri yüksek olan modeller üretmiyordu birkaç sene öncesine kadar. Daha çok orta ve giriş seviye cihazları üretmekteydi. Ancak özellikle Google için üretmeye başladığı Nexus serisinden birçok ders çıkarmış olacak ki android pazarına LG G2 gibi muhteşem bir cihazla giriş yaptı. Bundan bir süre sonra ki G2 halen en iyi cihazlar arasında gösterilmekte, G3 modelini piyasaya sürerek ismini sağlamlaştırdı. Ayrıca tamamen farklı bir tasarım anlaşıyı ile üretildiği zaman rakipsiz olan G flex modeli ile pazarda bambaşka bir noktaya oturdu. LG G2 modeli gibi G flex modeli de halen en güçlü android telefonlar arasında adını uzun süre korudu.

 

G flex serisi telefonların kavisli yapısı özellikle yere düşme durumunda darbeyi anında emip cihazın kırılma riskini önemli oranda azaltıyor. Kullanılan panel de bu açıdan son derece sağlam bir paneldi. G flex modelinde kullanılan 720p panel mevcut batarya ile uzun ömürlü bir şarj oranı sağlıyordu.

Yine G flex modelinde olduğu gibi G flex 2 modeli de aynı tasarım özelliklerine sahip bulunuyor. Ayrıca yeni nesil işlemcisi ve çözünürlüğü arttırılan paneli ile önemli eksiklikleri giderilmiş görünüyor.

Satış Durumu

LG G flex 2 şuan Güney Kore’de ulaşılabilir durumda bulunuyor. 27 şubattan itibaren Singapur da bulunanlar için ön siparişe açılacağı belirtiliyor.ABD, içinde AT & T, Sprint ve US Cellular bahar aylarında telefonun dağıtımını yapacaklarını duyurdu.İngiltere de ise Vodafone lansmanının ardından dağıtımının yapılması bekleniyor.

LG G flex 2 son derece lüks bir his veren platin, gümüş ve flamenko kırmızısı renkelri ile geliyor. Selefi ile karşılaştırıldığında G flex 2 daha ince ve yaklaşık %15 oranında daha hafif üretilmiş. G flex 2 5.9 inç boyunda ve 3 inç genişliğinde 0,3-0,4 inç kalınlığında profile (9,4 7,1 ile 75 ile 149) sahiptir ve yaklaşık  5.4 ounce (152 gram) ağırlığında.

Üzeinde yeni değişimlerin olduğu G flex 2 daha kolay kullanılabilir ve elimizde daha rahat tutabildiğimiz şekilde dizayn edilmiş.Ancak hala jean pantolanların cebinde rahat olamayacak şekilde büyük duruyor.

G flex 2 kavisli ekranı üzerinde kapağın arkasından baskı yapıldığında rahatça esneyebiliyor ve hiç bir sorun çıkarmadan eski haline gelebiliyor. Bu açıdan bakıldığında son derece sağlam bir telefon olmuş diyebiliriz.

G FLEX 2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Qualcomm firmasının özellikle Samsung tarafından çok ısınıyor diye eleştirilen ve ardından vazgeçilen 64 bit 8 çekirdekli Snapdragon 810 işlemcisi kullanılmaktadır. LG G flex 2 için hiç bir ısınma sorunu yaşamadığı ve cihazın son derece akıcı şekilde çalıştığı açıklaması yaptı. Bu açıklamaların ne kadar doğru olduğunu cihaz piyasaya sürüldükten sonra belli olacaktır. Ancak LG mühendislerinin böyle bir cihaz üretirken böyle bir problemi gözardı edeceklerini sanmıyoruz. Bu açıdan bir yaşanacak bir problem yazılım güncelleştirmeleri ile ileride verilecek olan güncelleştirmeler ile giderilebilir.

FİZİKSEL ŞEKLİ

Boyutları149.1 x 75.3 x 7.1-9.4 mm
Ağırlık152 g (5.36 oz)
TasarımKavisli tasarım ve panel
SIMMicro-SIM
 Kendini onaran arka kapak kaplaması

 

Bu özellikler ile biraz büyük gibi görünse de tasarım açısından ekran en verimli şekilde kullanılmış. Çerçevenin son derece ince olması ekran üzerinde olabildiğince büyük bir kullanım alanı sağlıyor. 

PANEL

TipCurved P-OLED kapasitif çoklu dokunma , 16M renk
Boyut5.5 inches (~73.5% screen-to-body ratio)
Çözünürlük1080 x 1920 pixels (~403 ppi pixel density)
Çoklu dokunmaEvet
Ekran camı korumasıCorning Gorilla Glass 3

 

Bir önceki modelin en büyük özelliği 710p çözünürlüğe sahip olmasıydı. Burdaki en büyük avantaj ise 1080p panel kullanmanın muhteşem bir hız sağlaması. LG G3 üzerinde kullanılan QHD ekran uzun kullanımda aşırı derecede ısınıyor ve cihazın donması yada reset atmasına neden oluyordu. Zaten biz 5.5 inc yada 6 inc boyutunda bir cihaz üzerinde QHD ekran kullanımının son derece gereksiz olduğunu düşünüyoruz. Bu ekran çok fazla ısınır ve aşırı çözünürlüğü ile bataryanın çok daha çabuk bitmesine neden olmaktadır. Bu yüzden 1080p çözünürlüğün en ideal çözünürlük olduğunu belirtmeliyiz.

İŞLEMCİ

İşletim SistemiAndroid OS, v5.0.1 (Lollipop)
AnakartQualcomm MSM8994 Snapdragon 810
İşlemciQuad-core 1.5 GHz Cortex-A53 & Quad-core 2 GHz Cortex-A57
Ekran KartıAdreno 430

 

Snapdragon 810 işlemcisi Gflex 2 modeline muhteşem bir akıcılık sağlıyor. Ayrıca kullanılan Adrena 430 görüntü yongası ile şuan bütün oyunların en iyi görüntü seviyesinde oynatılabileceği ve ekranı hiç yormayacağını söyleyebiliriz. Tabi ısınıyor dedikodularının ne kadar doğru olduğunu uzunu süreli kullanımda göreceğiz..

HAFIZA

Kart slotumicroSD,  128 GB kadar artırılabilir
Dahili16 GB, 2 GB RAM/ 32 GB, 3 GB RAM

 

Burada dikkat edilmesi gereken esas nokta cihazın RAM’inin 2 farklı şekilde geliyor olmasıdır. 16 GB dahili hafızaya sahip olan modelde 2 GB RAM bulunurken 32 GB hafızaya sahip modelde ise 3 GB RAM bulunuyor. Cihazın fiyatının bu iki model arasında uçurum boyutunda olmayacağını düşündüğümüzde alınırken 32 GB hafızaya sahip modelin alınması daha iyi olacaktır. Hafıza miktarı 128 GB ‘ye kadar mikro sd kart kullanılarak arttırılabilmektedir.

KAMERA

Ana Kamera13 MP, 4128 x 3096 pixels, lazer autofocus,  çift -LED flash,
Ek özellikvideo ve fotoğraf efekti, geo-tagging, yüz tanıma , panorama, HDR
Video2160p@30fps, 1080p@60fps, HDR, stereo ses kaydı.
Ön kamera2.1 MP, 1080p@30fps

 

Kamera çözünürlüğü rakiplerine göre düşük gibi görünüyor olabilir ancak LG G flex 2 de kullanılan 13 MP çözünürlüklü kameranın çok iyi fotoğraflar ve video kayıtları yapabildiğini düşünmekteyiz. Yalnız gece video çekimlerinde bazen beyaz noktalar yada düşük performans alabilirsiniz.

SES

Bildirim ŞekliTitreşim ; MP3, WAV Zilsesi
HoperlorEvet
3.5 mm jack girişiEvet
 – Dolby mobile ses teknolojisi

 

Dolby Mobile ses teknolojisi telefondan yeterli oranda ses çıkmasını sağlıyor. Bu açıdan pozitif bir etki yapmış Dolby ses sistemi kullanılması.

BAĞLANTI

WLANWi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot
Bluetoothv4.1, A2DP, LE, apt-X
GPSYes, with A-GPS, GLONASS
NFCEvet
KızılötesiEvet
RadyoStereo FM radio ile RDS
USBmicroUSB v2.0 (SlimPort), USB Host

 

Bağlantı özellikleri açısından neredeyse tüm türleri desteklemektedir. Bu açıdan hiçbir sorun görünmüyor.

BATARYA

Çıkarılamayan  Li-Po 3000 mAh batarya
 

Akıllı telefonlarda en büyük problemlerden biri cihazın bataryasının çok çabuk bitmesi neredeyse hergün şarja takılması gerekliliğidir. Ancak LG G flex 2 de kullanılan 3000 mAh boyutundaki pil telefonun pil ömrünün normal kullanımda bir günden daha fazla gitmesini sağlıyor. Selefi G flex’e göre daha düşük bir batarya boyutuyla gelmiş olsa da piyasada son derece yüksek bir batarya oranına sahip görünüyor. Android 5’in enerji tüketiminde ne kadar verimli olduğunu kullanımdan sonra göreceğiz ancak Google Android 5 işletim sisteminin bu güne kadar üretilen en az enerji tüketen işletim sistemi olduğunu belirtiyor.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE