ZTE Nubia Z9 Max tanıtıldı

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

Çin’in  en büyük telefon üreticilerinden biri olan ve asya pazarında yolunda hızla ilerleyen ZTE şuanda Barcelona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC) yeni telofonu Nubia Z9 Max modelini tanıttı.

Boyutlarından dolayı phablet kategorisinde değerlendirdiğimiz Nubia Z9 Max son derece şık şekilde tasarlanmış. Tasarımında metal ve cam kullanılan kasa son derece şık bir görüntü oluşturuyor.Eğer büyük ekranlı telefon seviyorsanız kesinlikle bu cihazı incelemenizi öneririz. Ancak belirtmek gerekir ki ZTE ürünleri ülkemizde kolay bulunmuyor.Ancak uzak doğuya giderseniz  ZTE Nubia Z9 Max modelini incelemenizi öneririz.

Android 5 Lollipop son sürümü olan 5.0.2 versiyonu ile tıkır tıkır çalışan Nubia Z9 Max donanımı son derece yüksek bir cihaz olmuş.

Telefonun teknik özelliklerine gelecek olursak bu cihazda da Qualcomm firmasının çok konuşulan işlemcisi 8 çekirdekli 64 bit Snapdragon 810 kullanılmış. Adreno 430 grafik birimi ile son derece güçlü bir işlem kapasitesine ulaşılmış. 3GB RAM kullanılan Nubia Z9 Max 8 çekirdekli işlemcisini tıpkı yeni tanıtılan HTC One M9 modelinde olduğu gibi 4 çekirdeği 1.5 Ghz, 4 çekirdeği 2 Ghz saat hızında çalışacak şekilde ayarlanmış.

5.5-inç büyüklüğünde olan Nubia Z9 Max , 1080p LCD ekranı ve 16 megapiksel Sony kameraya sahip. Ayrıca Nubia Z9 Max 4K video oynatabilme özelliğine de sahip. 3000 MAh batarya kapasitesi ile gelen Nubia M9 Max bu açıdan son derece tatminkar bir batarya ömrü sunuyor.Burada değinmemiz gereken bir nokta kullanılan ekranın Full HD olması rakipleri Note 4 ve G3 gibi akıllı telefonların kullandığı QHD ekranlara göre daha az enerji tüketmesidir. Çözünürlük açısından kağıt üzerinde  Full HD ekranlar QHD ekranların arkasında kalsa da pratikte insan gözünün ayırt edebileceği kalitede bir fark oluşturmuyor. Bu yüzden kullanılan 3000 MAh boyutlu batarya çok daha performanslı şekilde kullanılacaktır.

Nubia Z9 Max Çinli üreticilerin sürekli yaptıkları diğer markaların modellerinden esinlenmişler. Iphone 6 ve Xperia Z3 modelinin bu tasarımda baya bir benzerlikleri olduğunu söyleyebiliriz. Ancak kullanılan malzemenin son derece kaliteli olduğunu bir kere daha belirtmeliyiz.

Nubia Z9 Max’ın Çin’de mart ayı sonuna doğru satışa sunulacağı ve 450$ fiyatı üzerinden satışa sunulacağı belirtildi.

Kaynak : http://www.cnet.com/products/zte-nubia-z9-max/

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE