AliExpress.com dan sipariş vermek

Çin üzerinden yapılan siparişlerden en önemli web sitelerinden biri aliexpress.com sitesidir.Aklınıza gelebilecek her türlü ürün bu site üzerinden satılmaktadır. Site üreticilerin kendi ürünlerini online mağazaları altında toplayıp site vasıtası ile bize pazarlaması şeklinde olmaktadır. Site üzerinden satış yapabilmek için Mainland China yani Çin Halk Cumhuriyeti’nde ikamet etmek zorunludur.Kesinlikle güvenilir bir site olmakla beraber burada esas dikkat edilmesi gereken kısmın satıcının nasıl olduğudur.

Burada genellikle siparişlerimizde en çok order alan üreticilerin tercih edilmesi sıkıntı yaşama ihtimalimizi büyük oranda azaltacaktır.

Sipariş ettiğiniz üründen memnun kalmazsanız yada teslim alamazsanız satıcı ile iletişime geçerek bunu hemen çözebilirsiniz. Çin Halk Cumhuriyeti’nin katı kuralları gereği satıcılar bu kurallara genellikle uyarlar bu yüzden özellikle popüler üretici ve satıcılar ile hiçbir sıkıntı yaşamadan alışveriş yapabilirsiniz.

Sipariş Aşaması

Siparişinizi orders menüsünden takip edebilirsiniz. Burada bulunan message kısmında isterseniz satıcı ya da üretici ile temasa geçebilirsiniz. Herhangi bir sorun yaşamanız durumunda dispute seçeneği ile şikayetinizi site üzerinden ileterek işlemlerinizi kontrol edebilirsiniz.

Ödeme Seçenekleri

aliexpress.com dünyaca ünlü bir alışveriş sitesi olup bir çok ödeme şekli ile hizmet vermektedir. Bunlar VISA, MASTER CARD, MAESTRO, Western Union, Web Money, Yandex Money, Alipay,QIWI Wallet, Boleto Bancario gibi birçok ödeme şekli ile ödeme yapabilirsiniz. Ödemenizin yapılması ardından üreticiye ürünün ücretinin alındığına dair bir mesaj iletilir ve ürününüz kargoya verilir. Siz ürününüzü teslim aldıktan sonra belirtilen süre içerisinde onay vermelisiniz. Bu onayın ardından ücret satıcıya aktarılır ve alışveriş tamamlanır.

Teslimat Seçenekleri

aliexpress.com dünyanın her yerine ücretli ya da ücretsiz olmak üzere birçok seçenekte kargo teslimatı yapabilmektedir. Bunlar siparişinizin hacim, ağırlığına ve ya kampanya türüne göre ücretli ya da ücretsiz olabilir. Kargo teslim süresi bir haftadan maksimum 60 güne kadar değişen bir çok firm ile değişkenlik gösterir. Aliexpress.com ile çalışan kargo firmaları UPS, FedEx, DHL, TNT, EMS, TOLL, e-EMS, ePacket, China Post Registered Air Mail, China Post Air Parcel, China Post Ordinary Small Packet Plus, HongKong Post Air Mail, HongKong Post Air Parcel, Singapore Post, Swiss Post, Sweden Post, Russian Air, Special Line-YW, DHL Global Mail and S.F. Express şeklinde sıralanabilir.

Bu kargo firmalarından China Post Registered Air Mail, China Post Ordinary Small Packet Plus gibi firmalar ücretsiz yani free shipping ile çalışırlar. Diğer firmalar ise ücretli olmalarının yanı sıra ürünün fiyatına göre free shipping seçeneğine sahip olabilirler.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE