China Post Registered Air Mail kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi 7 Comments

Alibaba.com, aliexpress.com ya da ebay.com gibi Çin Halk Cumhuriyeti üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılan Çin Devlet Posta Servisidir. Çin’den alınan ürünlerde genellikle free shipping yani ücretsiz gönderimlerde bu kargo tipi kullanılır.
Siparişinizi verdikten sonra kesinlikle kargo takip numarası (tracking number) istemelisiniz. Eğer takip numarasını sistemde görmezseniz kargonuzun durumunu sorgulayamayabilir ve problem yaşayabilirsiniz.

Teslimat Süresi

Kargonuzun aldığınız yerden dağıtıma çıkması için işlem süresi 7 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Yola çıktıktan sonra ise yılın hangi zamanında olduğunuza bağlı (bayramlar, milli günler, tatiller vs. ) olarak 15-45 gün arasında elinize ulaşır.Teslimat süresi ürünü almış olduğunuz satıcının belirttiği süreler arasında kontrol edilebilir.

NOT :Bu süre sipariş vermiş olduğunuz ürünün Çin’in hangi bölgesinden yollanacağı ile doğrudan alakalıdır. Örnegin shenzen bölgesinden verilen bir kargo aynı gün işlemleri tamamlanarak yola çıkabilir ve 2 hafta içerisinde tarafınıza ulaşabilir. Ya da Çin’in iç kesimlerinde ise 7 günde işlemleri bitip ortalama 20 gün süresinde de teslim edilebilir. Bu kısmın tamamen almış olduğunuz ürünün nereden teslim edileceği ve satıcının performansına bağlı olduğunu unutmayınız.

Kargo numarasını nasıl takip ederim / Kargom nerede?

Almış olduğunuz ürünün kargo takip numarasını Çin’den yola çıkıp Türkiye sınırları içerisine girene kadar aşağıda belirtilen web adresinden kontrol edebilirsiniz.

http://track-chinapost.com

Siparişiniz Türkiye sınırlarına girdikten sonra devlet posta servisi olan PTT tarafından dağıtımı yapılacaktır. Kargonuzu aşağıda belirtilen PTT dresinden ana sayfada bulunan ONLINE ISLEMLER menüsünden girerek GÖNDERİ SORGULAMA kısmında kargo takip numaranız yani tracking number kullanarak sorgulayabilirsiniz.

http://www.ptt.gov.tr/sx/ptt

Comments
  1. Posted by Heisenberg
    • Posted by admin
  2. Posted by hamdi duran
  3. Posted by Ömer
  4. Posted by Pinar
  5. Posted by Burak
  6. Posted by Estato

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE