SGP ya da Singapore Post kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi 1 Comment

Genellikle alibaba.com ya da aliexpress.com gibi uzakdoğu uzerinden satış yapan firmaların kullanmış olduğu kargo şirketidir. Güvenilir ve hızlı kargo firmalarından biridir. Bu kargo firması özellikle elektronik aletler (cep telefonu, bilgisayar vs) ve pahalı ürünlerde karşımıza seçenek olarak çıkar.Almış olduğunuz ürüne göre ücretsiz ya da ücretli şekilde kullanabilirsiniz. Almış olduğunuz 10 usd altı ürünlerde genellikle kargo ücreti ödemeden siparişinizi teslim alabilirsiniz. Özellikle Çin üzerinden verilen siparişlerde China Post Registered Air Mail ve China Post Ordinary Small Packet Plus gibi firmalarda daha hızlı şekilde ürününüzü teslim ederler.

Siparişinizi verdikten sonra kesinlikle kargo takip numarası (tracking number) istemelisiniz. Eğer takip numarasını sistemde görmezseniz kargonuzun durumunu sorgulayamayabilir ve problem yaşayabilirsiniz.

Teslimat Süresi

Kargonuzun aldığınız yerden dağıtıma çıkması için işlem süresi 5 gün içerisinde gerçekleşmektedir. Yola çıktıktan sonra ise yılın hangi zamanında olduğunuza bağlı (bayramlar, milli günler, tatiller vs. ) olarak 10-60 gün arasında elinize ulaşır.Teslimat süresi ürünü almış olduğunuz satıcının belirttiği süreler arasında kontrol edilebilir.

NOT :Bu süre sipariş vermiş olduğunuz ürünün hangi ülkeden yada hangi bölgeden yollanacağı ile doğrudan alakalıdır. Örnegin Çin’den verilen bir siparişte shenzen bölgesinden verilen bir kargo aynı gün işlemleri tamamlanarak yola çıkabilir ve 10 gün içerisinde tarafınıza ulaşabilir. Ya da Çin’in iç kesimlerinde ise 5 günde işlemleri bitip ortalama 30 gün süresinde de teslim edilebilir. Bu kısmın tamamen almış olduğunuz ürünün nereden teslim edileceği ve satıcının performansına bağlı olduğunu unutmayınız.

Kargo numarasını nasıl takip ederim / Kargom nerede?

Almış olduğunuz ürünün kargo takip numarasını almış olduğunuz ülkenin gümrüğünden yola çıkıp Türkiye sınırları içerisine girene kadar aşağıda belirtilen  adresin sol tarafta bulunan track Item seçeneğinden kontrol edebilirsiniz.

https://www.singpost.com/

Siparişiniz Türkiye sınırlarına girdikten sonra devlet posta servisi olan PTT tarafından dağıtımı yapılacaktır. Kargonuzu aşağıda belirtilen PTT adresinden ana sayfada bulunan ONLINE ISLEMLER menüsünden girerek GÖNDERİ SORGULAMA kısmında kargo takip numaranız yani tracking number kullanarak sorgulayabilirsiniz.

http://www.ptt.gov.tr/sx/ptt/

Comments
  1. Posted by Murat

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE