Aliexpress’den nasıl sipariş verilir? Adım adım

Aliexpress.com üzerinde istediğiniz ürünü sipariş etmeniz son derece kolaydır. Biz şimdi bunları adım adım inceleyeceğiz.

İlk adım olarak http://tr.aliexpress.com adresinden aliexpress türkçeleştirilmiş sayfasını açıyoruz. Burada facebook ile giriş yapabilirsiniz ancak biz burada facebook adresimizi kullanmadan siteye üye olmayı anlatacağız.Aşağıdaki gibi kırmızı çember içine alınmış bölgeden ”ücretsiz katılın” seçeneğini seçiyoruz.

Aliexpress 1

Ücretsiz katılın seçeneğini tıkladıktan sonra aşağıda açılan sayfadaki gibi bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Aşağıda istenilen bilgileri eksiksiz şekilde tamamladıktan sonra ”yeni hesap oluştur” seçeneğine tıklayarak hesabınızu oluşturabilirsiniz.

Aliexpress 2

Yukarıdaki bilgileri doldurduktan sonra ”yeni hesap oluştur butonunu” tıklamanızın ardından üyelik için kullanmış olduğunuz e-posta adresinize bir doğrulama maili gönderilecektir. İlgili mail içerinde yer alan dorulama linkine tıkladıktan sonra hesabınız aktifleşecektir. Bu işlemden sonra alışverişinize başlayabilirsiniz.

Dilediğiniz ürünü ürün arama kısmından aratarak bir çok satıcının fiyat ve seçeneklerini bulabilirsiniz Biz örnek olması açısından taşınabilir şarj cihazı olan ”xiaomi power bank” seçeneğini arattık. Siz dilerseniz türkçe olacak şekilde de arama yapabilirsiniz ancak google çeviri hizmeti bazen doğru çevirmediğinden dolayı biz orjinal isimlerini kullandık.Aliexpress 3

Yukarıdaki gibi .”xiaomi power bank” seçeneğini arattıktan sonra aşağıdaki sayfadaki gibi birçok satıcının ürünleri listelenmeye başlayacaktır. Aşağıda belirtilen şekilde fiyat ve gönderim şekillerini görebiliriz.

Aliexpress 4

Biz fiyatını beğendiğimiz ürünün üzerini tıklayacağız ancak ürünü alırken satıcının ne kadar kaliteli ve güvenli olduğuna dikkat etmemiz lazım. Bunun için aliexpress.com sisteminin puanlama sisteminden almış olduğu derecelere göre satıcılar puanlandırılır. Puanı  yüksek olan satıcılardan ürün almanızı öneriyoruz. Kırmızı çemberler içerisinde 5 yıldız üzerinden kaç sipariş yapıldığı ve kaç yorum yapıldığını inceleyebilirsiniz. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Satıcı tespiti için linke tıklayarak 4. maddeyi okuyabilirsiniz.

Şimdi sıra seçmiş olduğumuz ürünü incelemeye geldi. Ürünün fiyatı ”kırmızı çember” içerisinde yazıldığı şekilde kontrol ediliyor. Ardından satıcının güvenilir olup olmadığının kontrolü için ”sarı çember” içerinde bulunan alana bakalım. Burada kraliyet tacı şeklinde bir simge görüyoruz. Bu simge satıcının güvenilir ve popüler olduğunu yani daha önce binlerce satış yaptığını belirtmektedir.

”Yeşil çember” içerinde belirtilen gönderim ve ödeme alanını tıklayarak ürünümüzün nasıl gönderileceğini ve ücretli mi ücretsiz mi gibi konuları inceliyoruz. Burada seçmiş olduğumuz ürün bir çok gönderim seçeneğine sahip ve ücretsiz gönderim hizmeti sağlandığı görülüyor.

Gönderim ve ödeme seçeneğinin olduğu hizada bulunan ”ürün detayları” kısmını inceleyip ürünümüzü almaya karar verdikten sonra birde yine aynı hizada bulunan ”geri bildirim” kısmında daha önceden ürünü sipariş edenlerin yorumları ve ürün fotoğraflarını incelemekte yarar vardır.

Herşey olumlu ise ”kızmızı çember”de bulunan sepete ekle seçeneğine tıklayarak başka ürün arayabiliriz. Eğer başka ürün almadan sadece bu ürünü almak istiyorsanız ”şimdi al” seçeneği ile ürünü satın alım işlemine geçebiliriz.

Aliexpress 5

Bu işlemden sonra aşağıdaki gibi kargonun gönderilmesini istediğimiz adresi düzgün şekilde yazıyoruz. Bu işlemin ardından şimdi kargomuzun hangi seçeneklerden biri ile gönderilmesini seçiyoruz. İlk kırmızı ç.ember içerisinde yazan alana tıkladıktan sonra çıkan seçeneklerden birini seçiyoruz. Bu seçeneklerin arasında birçok free shipping seçeneği bulunmaktadır. Ancak biz en uygun olanına karar vermeliyiz. Bunun için aşağıdaki yazımızda hangi kargo firmasının nasıl olduğu, kargo takibinin nasıl yapılacağı ve kaç günde getirdiği bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Kargo firmaları hakkında bilgi almak için tıklayınız.

Kargo seçeneğini seçmemizin ardından aşağıdaki kırmızı çemberde yazan ” I agree to disclose my email address to this member ” seçeneğini tıklayarak PURCHASE ORDER seçeneğine tıklıyoruz.

Aliexpress 6

PURCHASE ORDER seçeneğini tıkladıktan sonra aşağıda açılan sayfada ödeme bilgilerini dolduruyoruz. Kredi kartı yadabaşka bir ödeme yöntemi ile bilgileri doldurup PLAY NOW seçeneğine tıkladıktan sonra siparişimiz tamamlanmış olmaktadır.

Comments
  1. Posted by Emre

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE