Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti 2015

Bir çok ürünün yurt dışı fiyatı genellikle yurt içi fiyatından daha düşük olur. Aliexpress, amazon, ebay, banggood gibi sitelerden ürün sipariş etmek karlı bir iştir ancak bu siparişlerimizin bir limiti vardır.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2015 yılı için yurt dışından posta ve kargo ile ürün getirme muafiyeti aşağıdaki linkte mevcuttur.

http://ggm.gtb.gov.tr/sikca-sorulan-sorular/bireysel/posta-ve-hizli-kargo-muafiyetleri

Yurt dışından kargo veya posta vasıtası vergisiz ürün getirme limiti nedir?

Genelgede yazılan şekli ile yurt dışından posta ve kargo vasıtası ile getirilen toplamda 74 EURO değeri ve altında bulunan ürünler eşya önemli değeri olmayan eşya olarak kabul edilmekte ve muafiyet  olarak kabul edilmekte ve muafiyet uygulanmaktadır.Bu bir sene içerisinde 5 defa yararlanabileceğimiz bir uygulamadır. 5 defayı geçtiğinde ceza uygulanmaktadır.

Bu tutara kargo ücreti dahil midir?

Burada bahsedilen toplam 74 EURO tutarına getirmiş olduğumuz ürünün kargo ya da posta bedeli dahil değildir. Örneğin 60 EURO tutarında bir ürün aldık ve 25 EURO kargo bedeli ödediysek bu ürünün asıl değer 60 EURO olduğu için vergiden muaf olur ve hiç bir ek ücret ödemeden ürünümüzü teslim alabiliriz.

Yurt dışından kargo veya posta yolu ile 1499 EURO’ya kadar ürün getirmenin vergisi ne kadardır?

Posta ve kargo vasıtası ile gelen ve vergilerini ödemek istediğimiz ürünlerde ise 1499 EURO işlem limiti vardır.Bu ürünümüz eğer Avrupa Birliği ülkelerinden geliyorsa toplam tutarı üzerinden %18, diğer ülkelerden geliyorsa toplam tutarı üzerinden %20 vergi uygulanarak işlemleri tamamlanır ve sahibine iletilir.

1499 EURO limiti aştığımız zaman ne kadar vergi öderiz?

Söz konusu posta ve kargo 1499 EURO üzerinde bir değere sahip ise ilgili ürünle ilgili şuanda yürürlükte olan vergiler uygulanarak tahsil edilir.

Yurt dışından her istediğim ürünü posta ya da kargo yolu ile getirtebilir miyim?

Hayır istediğimiz her ürünü getirtemeyiz. Sakıncalı ve yasaklı listesinde bulunan ürünlerin getirilmesi yasaktır ve cezai işlem uygulanır. Bu ürünler için bakanlığın sitesinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE