China Post Nedir? Nasıl takip edilir?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Çin Halk Cumhiriyeti’nden yapılan online alışverişlerde kullanılan devlet posta dağıtıcısıdır. Çin’in en çok kullanılan kargo firmasıdır. Dünyanın her yerine dağıtım yaparlar ve genellikle ücretsiz dağıtım yapan bir firmadır.

Aliexpress, dealextreme, banggood gibi bir çok firma ürün fiyatı ne olursa olsun alışverişlerinde bu firmayı ücretsiz seçenek olarak sunarlar. 1 $ değerindeki bir ürün bile ücretsiz gönderilir. Ancak çok uzun sürede gelir.

Kargonuzun ne kadar sürede geldiği de gönderinin Çin’in neresinden yapıldığı ve satıcının işlemlerini ne kadar sürede tamamladığına bağlıdır. Kargonuzun China Post işlemleri genellikle 7 gün içerisinde tamamlanır.Bu işlemlerden sonra 15-60 gün arası gibi geniş bir sürede gönderilir. Bu süre biraz şansla da ilgilidir.

3 farklı kargo dağıtım seçeneği vardır. Bunlar;

  • China Post Registered Air Mail
  • China Post Ordinary Small Packet Plus
  • China Post EMS/ePacket

China Post Ordinary Small Packet Plus genellikle 1 $ ve altı ürünlerde kullanılan bir dağıtım şeklidir. Çin tarafından sağlanan tamamen ücretsiz bir kargo şeklidir. Tracking numarası genellikle verilmez. Bu konuyla ilgili kargo takibinin nasıl yapılacağı ve ne kadar sürede geleceğini merak ediyorsanız aşağıdaki linke tıklayınız.

China Post Ordinary Small Packet Plus için tıklayınız.

China Post Registered Air Mail ise 3-5 $ civarı ve üstü ürünlerde tercih edilen bir dağıtım şeklidir.Tamamen ücretsizdir. Genellikle China Post Ordinary Small Packet Plus’a göre daha çabuk ve kargo takibi kolay olan bir dağıtım yöntemidir. Eğer  2 ücretsiz seçenek arasında kalınmış ise kesinlikle bu dağıtım şeklini önermekteyiz.

China Post Registered Air Mail için tıklayınız.

China Post EMS/ePacket ise ücretli bir dağıtım yöntemidir ancak ücret miktarı uygundur. Süre açısından ise diğer iki seçeneğe oranla daha hızlıdır.

China Post EMS/ePacket için tıklayınız.

Yukarıda bahsettiğimiz kargo dağıtım seçeneklerinin hepsinde tracking number ile takibi yaparken satın alımdan Türkiye sınırlarına kadar olan süre de kargo takibini yukarıda verdiğimiz linklerde belirtilen adreslerden yapabilirsiniz. Ancak kargo Türkiye sınırlarına girdikten sonra dağıtım işlemleri PTT tarafından yapılır ve online olarak kendi sitesinden takip edilebilmektedir.

Eğer siparişlerinizde China Post kullanmak istemiyorsanız aşağıda belirtmiş olduğumuz linklerdeki kargo firmalarını kullanabilirsiniz. Bazı ürünlerde freeshipping yani ücretsiz dağıtım yapan bi 2 firma özellikle asya üzerinden yapılan dağıtımlarda China Post’a göre daha hızlı ve takibi kolaydır.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE