Aliexpress.com güvenilir mi?

Çin’in en büyük toptancı devi olan alibaba.com’un bireysel müşterileri için kurmuş olduğu Asya’nın en büyük perakende devi aliexpress.com son zamanlar en sık kullandığımız yurt dışı alışveriş yöntemlerinden biri olmaktadır.

Söz konusu yurt dışından alışveriş yapmaya gelince genellikle Avrupa ve Amerika üzerinden aldığımız ürünlerde kaygı yaşamayız. Ancak konu Çin ve ya Asya üzerinden alışveriş yapmaya gelince bir çok tereddüt ortaya çıkar.

Aliexpress.com ülkemizde gittigidiyor.com tarzı bir sitedir. Yani ürünleri kendi depolarında tutmaz. Satıcılarla iş birliği yapar. Tüm satıcılar aliexpress.com üzerinden mağaza açarlar ve ürünlerini site aracılığı ile satarlar. Bu yüzde aliezpress kurallarına uymakta zorunludurlar.  Bu açıdan bakıldığı zaman alışverişlerimizde kullanılabilir bir seçenek olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak burada da alışveriş yaparken her satıcıya güvenmemek lazım.

Alışveriş yaparken aliexpress sitesinin satıcılar için yapmış olduğu puanlama sisteminde yüksek puana sahip olan ya da en çok satışı yapan popüler satıcılardan alışveriş yapmak daha güvenilir olacaktır.

Aliexpress den yaptığımız alışverişlerde genellikle en sık yaşanılan problemler kargo takip numarasının kullanılamaması, ürünün çok geç gelmesi ya da sahte ürün durumlarıdır.

Aliexpress.com da neredeyse her ürün free shipping yani ücretsiz gönderim ile gönderilmektedir. Bunun için en çok kullanılan kargo seçenekleri;

  • China Post Registered Air Mail
  • China Post Ordinary Small Packet Plus

Bu iki kargo seçeneğinden eğer  China Post Ordinary Small Packet Plus seçerseniz kargo takip numaranız iş göremez. Bu seçenek 1 usd altı satışlarda ve çok küçük ürünlerde kullanılır. Biz böyle durumlar da kesinlikle China Post Registered Air Mail kullanmanızı öneriyoruz.  China Post Registered Air Mail free shipping seçenekleri arasında en güvenilir olanlarıdır. Daha fazla bilgi için aşağıda belirtmiş olduğumuz linke tıklayarak kargo seçenekleri hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

http://yurtdisindansiparis.com/2015/09/21/aliexpress-com-kargo-takibi-nasil-yapilir

Aliexpress.com dan yaptığınız alışverişlerde ücret öncelikle sitenin hesabına geçer ve siz ürünü teslim aldıktan sonra onay vererek ücreti satıcının hesabına geçirirsiniz. Bu açıdan bakıldığında son derece güvenilirdir. Ancak aksi durumlar da para iadesi almak çok uzun sürecektir. Böyle durumlarla karşılaşmamak ürünü alacağınız satıcıyı çok dikkatli seçmelisiniz. Satıcı seçimi konusunda, alışverişe başlamadan önce aşağıda verdiğimiz linkteki yazıyı okumanızı öneriyoruz.

http://yurtdisindansiparis.com/2015/09/21/aliexpress-com-alisveris-tuyolari

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE