Çin’den power bank almak

Günümüzde akıllı telefonlar daha da akıllanmaya başladıkça batarya süreleri de daha çok kısalmaya başladı. Her yeni modelde artan işlemci kapasitesi, ram miktarı ya da ekran çözünürlüğü bataryamızın daha çabuk bitmesine neden oluyor. Sanırım akıllı telefonlarda en yavaş gelişen donanımın bataryaları olduğunu söyleyebiliriz. Bu nedenle almış olduğumuz bir akıllı telefonun bataryasının bir günden fazla gitmesi için bir çok yöntem uygularız.Başka bir durumdan bakarsak da dışarıda olduğumuz durumlarda akıllı telefonumuzu olduğu yerden şarj etmek için teknolojiler geliştiriyoruz.

Power Bank Nedir?

Günümüzde en çok kullanılan yöntem artık power bank taşımaktır. Power bank yani taşınabilir şarj cihazları diye adlandırdığımız bu cihazlar kapasitelerine göre acil durumlarda akıllı telefonumuz, tablet ya da mp3 playerimizi şarj etme imkanı sağlamaktadır.

Kapsite ve modeline göre telefonumuzu 1 seferden 4-5 sefere kadar şarj edebilen taşınabilir bataryalar vardır. Taşınabilir bataryaların kapasiteleri, telefon bataryalarımız da olduğu gibi mAh (miliamper / saat) cinsinden ifade edilir. Bataryamızın mAh değeri ne kadar büyükse pil ömrü de o kadar çok gider. Ancak pilin büyümesi telefonumuzun büyümesine neden olur bu yüzden mevcut teknoloji doğrultusunda pil belli bir yerden sonra büyümez.

Şuan da en çok batarya ömrüne sahip olduğu söylenen akıllı telefonların batarya kapasitesi 2500-3000 mAh, phablet olarak adlandırılan cihazlarda ise 4000 mAh civarında olmaktadır. Bu açıdan baktığımızda ihtiyacımıza göre taşınabilir batarya kapasiteleri de bu şekilde değişir. Böyle bir durumda eğer cihazımızı 3 kere şarj etmek istiyorsak 10000 mAh civarında bir power bank işimizi görecektir.

Power Bank Çeşitleri nelerdir?

En çok üretilen taşınabilir batarya çeşitleri 2200 mAh, 2500 mAh, 5000 mAh, 10000 mAh, 10400 mAh ve 16000 mAh şeklindedir. Küsüratlı kısımlar markadan markaya değişmektedir.

Taşınabilir batarya ya da power bank seçerken en dikkat etmemiz gereken bilinen bir marka olmasıdır. Çünkü içerisinde kullanılan piller yanma / patlama tehlikesi oluşturabilir bu yüzden merdiven altı / yan sanayi olarak isimlendirilen markalardan uzak durmak gerekir.

Power Bank deyince ilk akla gelen markalardan biri ülkemizde pek bilinmese de çinli Xiaomi firmasının üretmiş olduğu Mi Power Bank cihazlarıdır. Özellikleri ve fiyatları açısından son derece uygun ürünlerdir. Hatta bu konuda ilk ürünlerden olduğu için çinde ve ülkemizde bu markaya ait bir çok taklit / yan sanayi ürün bulunur.

Power bank alırken nelere dikkat etmek gerekir?

İlk dikkat etmek gereken kısım orjinal ürün olmasıdır. İçerisinde ki piller kaliteli olmalıdır. Bu yüzden bilinen markaların alınması tavsiye edilir.

İkinci dikkat edilmesi gereken ise çıkış gücüdür. Çıkış gücü USB çıkışında genellikle 5 Volttur ancak amper değeri değişkendir. 1 Amper olan bir power bank 2000 mAh batarya kapasiteli bir telefonu 2 saatte şarj eder. Piyasa da en uygun olan power banklar genellikle 5 Volt 2 Amper çıkışına sahiptir. Bu da 2000 mAh kapasiteli bir pili 1  saatte şarj eder. Biz kesinlikle 5 Volt 2 Amper çıkışına sahip bir cihaz almanızı öneriyoruz.

Yurt dışından Power Bank nereden alınır?

Fiyatlar konusunda bakacak olursak ülkemizde power bank fiyatları neredeyse yurt dışına göre 2-3 kat pahalıdır. Örnek vermek gerekirse en çok kullanılan Mi Powerbank 10000 mAh ülkemizde 70-90 TL arasında satılırken yurt dışında özellikle çin alışveriş sitelerinde 12$ gibi neredeyse yarı fiyatına satılıyor. Üstelik hiç bir kargo ücreti ödemiyorsunuz.

Yurt dışından alırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey orjinal ürün almaktır. Bu açıdan aliexpress.com sitesinden alırken dikkatli olmak gerekir çünkü en çok taklit ürünler power bank cihazlarda olur. Ancak banggood.com ya da gearbest.com gibi kendi depolarında bulunan ve orjinal ürün satan yerlerde böyle bir risk yoktur.

Banggood.com’dan power bank araştırmak için tıklayınız.

Gearbest.com’dan power bank araştırmak için tıklayınız.

Focalprice.com’dan power bank araştırmak için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE