Çinli telefon üreticileri

Çin Dünya’da her alanda yaratmış olduğu etkiyi artırmasının yanında artık teknoloji konusunda da çok büyük markalar üretir hale geldi. Henüz birkaç firması yurt dışına açılmış olsa da muazzam derecede büyük olan iç pazarı sayesinde her gün yeni markalar üretiyor. Huawei, Lenovo, Xiaomi bu markalar arasında en bilinenleri. Hatta yakın bir zamanda Huawei ve  Xiaomi üretmiş olduğu kıllı telefonları sayesinde dünyanın en büyük 7 akıllı telefon üreticisinden bir haline geldi.

Bu büyük markaların yanı sıra Oppo, ZTE, Meizu, OnePlus One, Doogee, Ulefone, Zopo, UMI,  Elephone gibi birçok bölgesel marka oluşturdu. Bu markalardan Oppo, ZTE ya da Meizu cihazlar dünyanın başka ülkeleriyle birlikte ülkemizde de satılmaya başladı. Henüz resmi olarak satılmayan bu markalar şu an distribütörler vasıtası ile satılmaktadır. Yakın bir zamanda ülkemize resmi giriş yapan Meizu’nun kendi satışlarını yapmasını bekliyoruz. Bunun yanında Xiaomi’de yeni genişleme sürecinde Türkiye pazarına giriş yapacağını belirtti.

Her ne kadar bu markalar ülkemize gelmemiz olsa da üretmiş oldukları yüksek donanımlı, uygun fiyatlı cihazları ile bakmadan geçmeyin dedirtiyor.

Özellikle banggood, gearbest ya da aliexpress sitelerinden baktığımızda karşılaştığımız akıllı telefonların taşıdıkları donanım özelliklerine göre çok düşük fiyatlı oldukları görülüyor. Hatta bazı cihazlar ülkemizde amiral sınıfı olarak satılan cihazların neredeyse üçte biri fiyatına satılıyor. Ancak internet üzerinden alışveriş yolu ile ülkeye akıllı telefon sokmak kesinlikle yasaktır. Bazen gümrükte şansın yaver gitmesi ile elinize ulaşabilir ancak büyük ihtimalle cihaz gümrükte takılacaktır.

Başka bir sakınca ise garanti kapsamının olmamasıdır. Bu açıdan yurt dışından telefon alırken bu konuya dikkat etmek gerekir. Yurt dışından online alışveriş yolu ile akıllı telefon ve tablet getirmek hakkında daha fazla bilgi için aşağıda belirtmiş olduğumuz linklere tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Çin’den online alışveriş ile telefon almak hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Çinden online alışveriş ile tablet bilgisayar almak hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE