eBay nedir? Nasıl üye olunur?

eBay internetin en büyük açık artırma usulü satış yapan sitesidir. Sıfır ya da ikinci el ürünlerin satıldığı sitede ürünler açık artırma usulü satılırken belirtilmiş olan bir fiyata da direk açık artırma olmadan satılabilir. ABD merkezli olan eBay ülkemizde gittigidiyor.com bünyesine katılarak ülkemizde daha etkin konuma gelmiştir. Dünya’nın her yerine satış yapan şirket on binlerce çeşit ürün ve farklı fiyat seçenekleri ile alanında bir numaradır.

eBay’den alışveriş yapmak için paypal ya da kredi kartı kullanabilirsiniz. Daha önceki yazılarda bahsettiğimiz gibi internetten online yapılan alışverişlerde paypal kullanımı her zaman daha mantıklıdır. Çünkü iade durumlarında kredi kartı ödemelerinin iadesi neredeyse 30 gün sürerken paypal ile iade çok daha kısa sürede olmaktadır.

eBay alışverişin güvenle yapıldığı sitelerden biridir. Burada yapmış olduğunuz alışverişlerde ödediğiniz ücret siz ürününüzü teslim alana kadar ebay hesaplarında dondurulur. Siz teslim aldıktan sonra onaylarsınız ve ücret satıcının hesabına geçer. Bu açıdan bakıldığında ebay dan alışveriş son derece güvenlidir.

Dikkat edilmesi gereken bir husus hangi satıcıdan alışveriş yaptığınızdır. Alışveriş yaptığınız satıcının daha önce yaptığı satışları incelemenizi öneriyoruz. Buradan güvenilir bir satıcı olup olmadığını öğrenebilirisiniz. Bu özellikle uzak doğu üzerinden satış yapan satıcılar için geçerlidir. Unutmayın ebay, aliexpress gibi siteler güvenli sitelerdir. Burada dikkat edilmesi gereken husus alış veriş yapacağınız satıcının güvenilirliğidir. En küçük şikayetiniz de ebay yardım destek konsolundan iletişime geçmenizi öneriyoruz.

Şimdi adım adım ebay’a nasıl üye olunur onu öğrenelim.

İlk olarak www.ebay.com adresine giriyoruz ve açılan sayfanın sol üst kısmında yer alan ”register” yazan kısma tıklıyoruz.

ebay 1

Register yazan yeri tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi açılan sayfada istenilen bilgileri doğru şekilde dolduruyoruz.Bilgileri doldurduktan sonra ”receive exculusive offer and promotions from ebay” yazan kısmı eğer dilerseniz işaretliyorsunuz. Bu kısmı işaretlediğiniz de ebay sitesinden indirim ve kampanyalar hakkında sürekli eposta alacaksınız. İstenilen tüm bilgiler doldurulduktan sonra ”REGISTER” yazan yere tıklıyoruz.

ebay 2

Yukarıdaki gibi ”REGISTER” dedikten sonra aşağıdaki sayfaya benzer bir sayfa ile karşılaşacaksınız. Burada ”CONTINUE” yazan yere tıklayarak bir sonraki sayfaya geçiyoruz.

ebay 3

Artık üyeliğimizi oluşturduk.Şimdi kişisel bilgilerimizi ve adres bilgilerimizi girmemiz gerekiyor. Bunun için çıkan sayfada sol üst köşede ismimizin çıktığı yere tıklıyoruz ve ”ACCOUNT SETTINGS” yazan yeri açıyoruz.

ebay 4

Şimdi yukarıda açılan sayfada ”ADRESSES” yazan kısma tıklayarak adres bilgilerimizi oluşturacağız. İlk olarak ”Registration Adresses” yazan yerin karşısındaki ”Create” yazısına tıklıyoruz. Buraya tıkladığımızda bizden tekrar şifre isteyecektir.İstenen şifreyi girerek adres oluşturma sayfasına ulaşıyor ve aşağıdaki gibi dolduruyoruz.

ebay 5

Yukarıda istenilen bilgileri doldurduktan sonra ”CONTINUE” yazısına tıklıyoruz ve adresimiz onaylanıyor. Bu yazdığımız adres karşımıza çıkan sayfada hem ”Registration address” hem de ”Primary shipping address” satırında görünecektir.

Şimdi yine sol üst köşeden ”ACCOUNT SETTINGS” kısmına gelip diğer güvenlik sorularını yanıtlayacağız. Bunun için yine sol üst köşeden ”ACCOUNT SETTINGS” yazan kısımdan  ”PERSONAL INFORMATION”  yazan yere tıklayarak aşağıdaki kırmızı kutucuk içinde yazan alanları dolduracağız. İlk olarak ”TELEPHONE PIN” yazan yerde ”Create” yazısına tıklıyoruz.

ebay 6

Açılan sayfada aşağıdaki gibi pin oluşturuyoruz ve ”SUBMIT & UPDATE TELEPHONE NO” yazan yere tıklıyoruz.Buraya tıkladıktan sonra açılan sayfaya tekrar ebay şifremizi giriyoruz ve açılan sayfadaki bilgileri dolduruyoruz.

ebay 7

Burada istenilen bilgilere dokunmuyoruz sadece doğruluğundan emin oluyoruz ve aşağıda ”SAVE” yazan yeri tıklıyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir onay sayfası çıkıyor. Burada girmiş olduğunuz bütün bilgiler görünüyor. Karşılarındaki OK yazıları işlemi başarıyla tamamladığınızı belirtmektedir.

ebay 8

Şimdi yine sol üst taraftan ”ACCOUNT SETTINGS” yazan kısma tıklıyoruz ve ”PERSONAL INFORMATION” yazan yere geliyoruz. Bu sefer burada ”SECRET QUESTION” yazan yerde ”Create” seçeneğini tıklayarak gizli sorumuzu oluşturacağız.

ebay 6

”Create” yazan yere tıkladığımızda bizden tekrar şifre girmemiz istenecektir. Şifreyi girdikten sonra aşağıdaki gibi 3 aşamalı bir sayfa açılacaktır. Burada gizli sorularımızı ve cevaplarını oluşturacağız.

ebay 9

İlk olarak ”QUESTION 1” yazan yeri seçiyoruz. Burada birçok seçenek var. Biz bazılarının türkçelerini aşağıda yazıyoruz. Siz bunlardan birini seçip hemen alt satırına cevabı yazıyorsunuz ve ardından aynı şekilde ”QUESTION 2” ve ”QUESTION 3” yazan kısımları da dolduruyorsunuz.

  • ”First company you worked for” – İlk çalıştığınız iş yeri
  • ”First concert you attended ” – Katıldığınız ilk konser
  • ”Name of your first pet” – İlk sahip olduğunuz hayvanın adı
  • ”Model of your first car” – İlk arabanızın modeli
  • ”Last name of your favorite teacher” – İlk öğretmeninizin soyadı
  • ”First name of your best friend” – En yakın arkadaşınızın adı
  • ”Name of favorite book” – En sevdiğiniz kitabın adı

Yukarıdaki sorulardan 3 tanesini seçip bunların cevaplarını hemen altındaki ”ANSWER ” yazan yere yazıyorsunuz. Dilerseniz diğer sorulardan da seçebilirsiniz bu size kalmış. Bunları girdikten sonra ”CONFIRM” seçeneğine tıklayarak onaylıyorsunuz ve tekrar ”ACCOUNT SETTINGS” sayfası açılıyor. Artık adres bilgilerimizi, iletişim bilgilerimizi yazdık ve güvenlik tanımlarımızı tanımlamış olduk. Bu aşamadan sonra alışverişe başlayabilirsiniz.

Alışverişe başlamadan önce yurt dışından alışveriş konusunda Gümrük ve Ticaret bakanlığının belirtmiş olduğu yasalar hakkında bilgi edinmenizi öneriyoruz. Yurt dışı alışverişlerde 75 euro sınırı vardır. 75 Euro ve üstü yapılan alışverişlerde belli oranlarda vergi uygulanmaktadır. Bunun için aşağıdaki link üzerine tıklayarak daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yurt dışından yapılan alışverişte vergi miktarı nedir?

Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti 2015

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE