Çin’den tablet bilgisayar siparişi vermek

Ülkemizde satılan bilgisayar ya da telefonlar gibi tablet bilgisayarlar da yurt dışı fiyatlarının üzerinde satılmaktadır. Bunun en büyük neden ithal ürünler üzerinde bulunan vergiler ve bu ürünlerin fiyatlarının döviz fiyatlarına endeksli olmasıdır. Bu yüzden yurt dışından bir tablet bilgisayar fiyatı ile ülkemizde satılan tablet bilgisayar arasında çok büyük fiyat farkı olmaktadır.

Son zamanlarda online alışveriş yolu ile neredeyse her ürünün ücretsiz kargo ile gönderildiği çinli alışveriş siteleri tablet bilgisayarlar açısından da çok uygun fiyatlar sunuyorlar. Üstelik dilediğiniz özelliklere göre yüzlerce farklı tablet modeli arasından istediğiniz renklerde tablet bilgisayarlar bulabiliyorsunuz. Çocuklar için üretilenlerden, profosyonel kullanıma, oyun oynamak için olanlardan film izlemek için üretilenlere kadar yüzlerce farkıl şekilde dizayn edilmiş tablet bilgisayar bulunmaktadır.

Aliexpress, banggood, gearbest, focalprice gibi siteler üzerinden bir çok farklı marka ve modeli uygun fiyatlara bulabilirsiniz. Tamamı ülkemize ücretsiz kargo yani free shipping ile gönderil yapmaktadır. Ancak şunu unutmamalıyız ki yurt dışından online alışveriş ile aldığımız bir tablet bilgisayarın garantisi ülkemizde geçersizdir. Bundan dolayı tablet bilgisayar alırken bunu düşünmek gerekir.

Bir dikkat etmeniz gereken konu ise yurt dışından alınan ürünlerin gümrük vergilerine tabi olup olmadığıdır.  75€ tutarına kadar olan ürünlerde herhangi bir vergi ödemezsiniz yani 74 € ve altında 3G ya da 4G özelliği olmayan yani sim kart takılamayan cihazlar için hiç bir vergi ödemeden tablet bilgisayarınızı alabilirsiniz. Bu tutar hesaplanırken kargo bedeli dahil edilmez  yani siz 60€ tutarında bir tablet bilgisayar aldıysanız ve ekstra kargo ücreti olarak 10€ ödediyseniz bu fiyat 60€ üzerinden hesaplanır. Ancak neredeyse tüm sitelerde tablet bilgisayarlar ücretsiz kargo ile gönderilir.

75€ ve üstündeki tutarlarda ise avrupa birliği ülkelerinden gelen ürünlerden %18 diğer ülkelerden gelen ürünlerde ise %20 vergi uygulanır. Bu vergi ürün fiyatı üzerinden hesaplanır. Ancak yazdığımız gibi sim kart takılabilen cihazlarda vergi durumu çok farklı olabilmekte ve büyük ihtimalle gümrüğe takılabilmektedir.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2015 yılı için yurt dışından posta ve kargo ile ürün getirme muafiyeti için tıklayınız.

Bazı web sitelerinde çeşitli yöntemler ile gümrükten problemsiz ürün geçirme adı altında yazılar bulunmaktadır. En çok bilineni tablet bilgisayarın fiyatını düşük gösterme ya da ürün açıklamasına gift yazdırmaktır. Yakın zamanda kullanılan yöntemlerden biri de ambalaj üzerinde farklı ürün imgesi yaratarak gümrükten geçirmektedir. Ancak siz ne yaparsanız yapın kargonuz büyek ihtimalle tablet olduğu anlaşılacak ve tutarı doğru yazmadı iseniz tespit edilecektir. Böyle durumlarda ptt’den size ulaşılır ve ürününüzü almak isterseniz şubeye gelmeniz rica edilir. Görevli memurlar ürünün gerçek fiyatını tespit ederek güncel oranlar üzerinden ödemeniz gereken vergi miktarını hesaplarlar. Siz bu vergileri ödedikten sonra tablet bilgisayarınızı teslim alabilirsiniz.

Ancak 75€ altında gerçek değeri bulunan ve sim kart özelliği bulunmayan tablet bilgisayarlar sorun çıkarmadan elinize ulaşacaktır. Biz ürünün faturasının kesinlikle ambalaj içine koydurulmasını ve size tracking number bildirilmesini öneriyoruz. Böyle bir durum sorun yaşasanız bile takibi ve çözümü çok kolay olacaktır.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE