Yurt dışından fotoğraf makinesi siparişi vermek

Elektronik ürünlerin bir çoğunda olduğu gibi fotoğraf makineleri açısından da yurt dışı fiyatları ülkemize göre çok daha uygundur. Tabi bu durum uzak doğu için daha çok geçerlidir. Üstelik artık online alışveriş yolu ile istediğimiz elektronik ürünleri getirebiliyorken neden yurt dışından fotoğraf makinası siparişi vermeyelim diye düşünebilirsiniz.

Ancak her üründe olduğu gibi bu konuda da bir çok problem vardır. Örneğin yurt dışından getirdiğiniz ürünleri,n fatura fiyatı üzerinden belli bir oranda vergi ödersiniz. Bu konuda daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın 2015 yılı için yurt dışından posta ve kargo ile ürün getirme muafiyeti için tıklayınız.

Canon, nikon, sony ya da diğer markalar ülkemizde vergi oranlarından dolayı uzak doğu fiyatlarına göre daha pahalıya satılır ancak bu konuda bazı avantajlar sağlarlar. Örneğin yurt dışından almış olduğunuz bir fotoğraf makinesinin ülkemizde kesinlikle garantisi yoktur. Yani arıza durumunda ancak para karşılığı tamir ettirebilirsiniz. Bu yüzden fotoğraf makinası gib pahalı bir ürünün garanti durumu olmadan alınması risklidir. Profosyonel fotoğraf makinalarında sık karşılaşılan perde değişimi maliyetli bir işlemdir. Garanti durumunda hiç bir ücret ödemezsiniz ancak aksi durumlarda büyük ücretler ödersiniz. Bu yüzden eğer pahalı bir makine alıyorsanız kesinlikle yurt dışından almamanızı, yurt içinden garanti şartlarını sağlayan bir firmadan almanızı öneriyoruz.

Objektif ve lens konusunda da durum aynıdır. Yine bu ürünlerin ülkemizde garantisi yoktur. Ancak fotoğraf makinesi sarf malzemeleri yurt dışından sipariş edilebilir. Çanta, filtre, kayış, koruma kılıfı, parasoley vs. gibi malzemeler yurt dışı fiyatları açısından çok avantajlıdır.Bu açıdan bakınca sarf malzemelerini yurt dışından getirmek doğru bir adım olacaktır.

Bu durum aksiyon kameralar için ise biraz farklıdır.  50$ dan 500$ a kadar aksiyon kameraları vardır. Ancak uzak doğu markalarının uygun fiyatlı modelleri düşük fiyata yüksek kalite verebilir. Örneğin Xiaomi firmasının Yi isimli aksiyon kamerası ülkemizde 250-300 TL civarına satılırken banggood, aliexpress, gearbest gibi uzak doğu alışveriş sitelerinde 55-65$ aralığında ücretsiz kargo ile satılırlar. Ayrıca 75€ altında olduğu için de vergi ödemeden ürününüze kauşursunuz. Neredeyse yarı fiyatına elde edeceğiniz ürünün doğru kullanılması halinde yurt dışından alınması avantajlı olacaktır. Tabiki  yine garanti şartlarını sağlamayacaktır ancak uygun fiyatı göz ardı etmeyi kolaylaştırıyor.

Xiaomi Yi aksiyon kamera hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE