Alipay Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde online alışveriş güvenliği için en çok kullanılan sistem Paypal sistemidir. Bu sistem temelde banka bilgileriniz doğrultusunda belirlemiş olduğunuz limitlerde anlık sanal kartlar oluşturarak güvenle alışveriş yapmanızı sağlar. Neredeyse dünyaca ünlü tüm alışveriş sitelerinde kullanılmaktadır.

Alipay’da paypal benzeri yeni oluşturulmuş olan bir platformdur. Çin Halk Cumhuriyeti’nde vatandaşların güvenle elektronik ortamda alışveriş yapması için Paypal’a rakip olarak kurulmuştur. Özellikle şu sıra Paypal’ın Çin devletinden lisans alma gibi bir sıkıntısı bulunmaktadır.Dünya’nın en büyük elektronik üreticisi ve tüketicisi durumunda bulunan Çin kendi ödeme sistemini oluşturarak kendi vatandaşlarının daha güvende hissetmesi için bu sistemi oluşturduğunu belirtiyor.

Paypal’da yapabildiğiniz her şeyin yanı sıra Paypal’da olmayan özellikler de içeriyor. Alipay üzerinden anlık para transferleri, fatura ödemeleri gibi çeşitli bankacılık işlemleri de yapabilmektesiniz. Aliexpress ve Alibaba.com’un öncülüğünde Çİn’de hızla yayılmaya ve kullanılmaya başlanmıştır. Bireysel ve kurumsal hizmetler sağlayan Alipay’dan şuan için sadece Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşları yararlanmaktadır. Çin vatandaşlarının yanı sıra Çin’de çalışma vizeleri bulunan yabancı uyruklu insanlar da pasaport numaraları kullanarak bu sistemden yararlanabilmektedir.

Alipay şuan da Çin Halk Cumhuriyeti’nin en büyük bankaları olan Bank of China, Agricultural Bank of China, China Construction Bank, China Merchants Bank gibi bankaların yanı sıra Visa, MasterCard, JCB, bank transfer, Western Union, WebMoney, Boleto gibi ödeme platformlarını desteklemektedir.

Çin’in her alanda yaptığı gibi kendi platformlarını oluşturma girişimleri çoğunlukla başarılı oluyor.Bunun en büyük nedeni ise muazzam derecede büyük olan iç pazarı sayesindedir. Yakın bir zamanda alipay’ın Çin dışında ne kadar başarılı olacağını da yurt dışına açılmasının ardından görebileceğiz.

Alipay hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Şimdilik ülkemizde kullanılamayan Alipay yerine tüm dünyada geçerliliği bulunan Paypal ya da Web Money kullanabilirsiniz.

Paypal kullanımı ve alışveriş yapabileceğiniz çin siteleri hakkında bilgi için tıklayınız.

Webmoney kullanımı ve alışveriş yapabileceğiniz çin siteleri hakkında bilgi için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE