Yurt dışından elektronik devre elemanı almak

Özellikle teknik liseler ve mühendislik öğrencileri okulda eğitimlerinde sürekli elektrik devre şemalarını pratik olarak uygulamaya çalışırlar. Bazen maliyetler karşılayabileceğimizden yüksek olmaktadır. Üstelik bazı malzemeleri de bulmak son derece zordur.

RC motorlu ürünler (multikopter, model araba vs.) için gerekli elektronik malzemeler ülkemizde pahalı fiyatlara satılmaktadır. Ayrıca çoğu site bu malzemeleri yurt dışından satın almakta ve bize satmaktadırlar. Bazı siparişlerde 20 güne varan sipariş süresi bulunmaktadır. Bunun anlamı sipariş edilen ürünü yurt dışından getirtip üzerine kar koyduktan sonra bize satacakları anlamına gelmektedir. Örneğin multikopterler için kullanılan DYS BE1806 2300KV fırçalı motor ülkemizde bulunan bir alışveriş sitesinde 69.90 TL fiyatından satılırken tüm dünyaya online alışveriş yolu ile satış yapan bir sitede 9.68$ fiyatı ile ücretsiz kargo şeklinde satılmaktadır. Neredeyse tüm elektronik ürünlerde bu kural geçerlidir. Yurt dışı fiyatları genellikle yurt içi fiyatlarına göre daha uygundur.

multikopter fiyat

Elektronik devre elemanları (direnç, sığaç, bobin, diyot, vs.), elektronik ölçü aletleri, motorlar, kablolar, gibi neredeyse tüm elemanların yanı sıra ülkemizde son derece pahalı olan arduino, PID, ya da pic elemanları bu şekilde daha uygun fiyata getirilebiliyor. Ayrıca toplu siparişlerde mevcut fiyatın da altında bir ücrete almanız mümkün.

Yurt dışından verilen siparişlerde free shipping yani ücretsiz kargo ile gönderilenler genellikle 15-40 iş günü arasında bir süre ile elinize ulaşır. Biz bu sürenin aşağı yukarı 25 gün civarı olduğunu gözlemledik. Eğer zamanınız varsa bu gibi projelerinizde yurt dışından sipariş etmek en mantıklı yol olarak görünüyor.

Yurt dışından posta yolu ile gelen 74€ üzerinde bulunan tüm siparişler vergilendirilir. Bu vergi oranı eğer avrupa birliği ülkelerinden geliyorsa %18, diğer ülkelerden geliyorsa %20 toplam fiyat üzerinden vergilendirilir. Bu hesaplanan fiyata kargo ücreti dahil değildir. Yani 60€ sipariş bedeli ve 30€ kargo ücreti ödediyseniz bu siparişinizin değeri 60€ olarak hesaplanır ve vergilerden muaf tutulur. Konuyla ilgili detaylı bilgi için aşağıda bulunan yazımızı okuyabilirsiniz.

Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti için tıklayınız.

Bu gibi siparişlerde en çok kullanılan siteler hobbyking, banggood, dealextreme, gearbest, focalprice ya da aliexpress siteleridir. Özellikle hobbyking ve dealextreme ülkemizde en çok kullanılan sitelerdendirBu siteler hem ücretsiz kargo hemde toplu alımlarda indirim de yapmaktadır.

En iyi 5 çin alışveriş sitesi için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE