Hobbyking.com’dan alışveriş yapmak

Hobbyking ilk etapta Hong Kong’da kurulmuş olan ve ardından başta Çin olmak üzere ABD, Almanya gibi bir çok farklı ülkede warehouse açarak giderek büyüyen bir rc hobi ürünleri satan online alışveriş sitesi ve dağıtıcısıdır. Kendi türünde dünyanın en büyük online alışveriş sitesidir. Tamamiyle güvenilir olan site tüm dünyaya gönderim yapabilmektedir.

Hobbyking web sitesine gitmek için tıklayınız.

Kurulum aşamasından sonra ilk olarak piyasada bulunan ürünleri satan, ardından bu ürünleri kar marjından kısıp daha ucuza satan ve büyüdükten sonra üretici firmalar ile anlaşarak kendi adına ya da orjinal ürüne muadil ancak yarı fiyatından daha ucuz ürün ürettirip pazarlayan bir deve dönüşmüştür.

Neredeyse tüm RC ( radyo kontrollü ) modeller, lipo piller, arduino kontrolü-PID vs gibi ürünler, 3D yazıcılar ve parçaları,bisiklet-motosiklet-otomobil parçaları  hobbyking.com’da bulunur ve satılır. Yelpazesi o kadar geniştir ki ihtiyacınız olan her şey mevcuttur. Ayrıca bazı ürünler de stak altına indiğinde stok durumu -1, -2 gibi rakamlara inerek talebin ne kadar yoğun olduğunu düşünebilirsiniz. Hobbyking üzerinde çoğunlukla rc uçak ve helikopter modelleri baskın gelir. Ancak son zamanlarda diğer rc modeller ile ilgili ürün stoğunu da genişletmiştir.

Fiyat durumu

Hobbyking üzerinden satılan ürünler neredeyse piyasa fiyatının yarısına satılır ancak çin deposunda bulunan bir üründen sipariş verilirse kargo ücreti yüksek olacaktır. Böyle durumlarda bile hobbyking.com üzerinden alışveriş yapmak avantajlı olmaktadır. Çoğu ürünün orjinallerinin yanı sıra muaadilleri de bulunmaktadır. Bazı ürünlerde muadilleri de son derece kaliteli olabilmektedir. Bu yüzden ihtiyacınız olan ürünü ve muadillerini iyi araştırmanızı öneririz.

Kargo seçenekleri

Buradan vermiş olduğunuz kargolar ortalama 7-12 gün içinde tarafınıza PTT tarafından teslim edilir.Hobbyking üzerinden yaptığınız alışverişlerde ücretsiz kargo seçeneği yoktur. Siparişinizin miktarı ve boyutuna göre kargo tutarı hesaplanır. Ayrıca buradan alacağınız her ürünü her kargo firması taşımaz. Örneğin lipo pillerin çoğu kargo firması tarafından taşınmadığı bilinmektedir.Örneğin lipo pil siparişi (Ayrıca bu tarz siparişlerin taşınması pahalı olmaktadır) verdiyseniz ve çin deposundan yola çıkacaksa bazen sweden post ile gönderilir. Böylece standart süreden biraz daha uzun bir kargo süresi ortaya çıkar. Ancak ekstra ücretler ödeyerek TNT ya da DHL gibi firmalar ile kısa sürede teslim alabilirsiniz siparişinizi. Eğer avrupa depolarında bulunan ürünlerden sipariş verirseniz kargo ücreti biraz daha uygun şekilde olacaktır.

Buradan vermiş olduğunuz siparişlerin takibini aşağıdaki adres üzerinden yapabilirsiniz.

http://www.trackitonline.ru

Gümrük durumu

Diğer alışverişlerimizde olduğu gibi buradan da yapılan alışverişlerde 74€ tutarını geçmemek gerekiyor. Aksi halde 75€ ve üzerindeki tutarlarda vergi ödüyorsunuz. Bu vergi oranı ortalama toplam fiyatın %20’si kadar olmaktadır. Bu konuda detaylı bilgi için aşağıdaki linki tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE