Çin’den gelen kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Çin üzerinden yapmış olduğunuz online alışverişler pek çok farklı yol ile gönderilir. China Post, Hong Kong Post, EMS bunlardan bir kaç tanesidir. Eğer DHL, TNT ya da UPS gibi global bir dağıtım ağı bulunun özel kargo firmaları kullanmazsanız kargo takibi işiniz biraz farklı olacaktır. Örnek vermek gerekirse China Post ile gönderilen kargolarınız Çin üzerinden Türkiye sınırlarına girene kadar  China Post tracking number ile kendi web sitesi ya da aşağıdaki adresler üzerinden kargo takibi yapılır. Gönderiniz Türkiye sınırlarına girdikten sonra ise takibinizi China Post’un verdiği tracking number ile PTT web sitesi üzerinden ”gönderi takibi” bölümünden yapmalısınız.

Hangi kargo firmasını seçeceğiniz de gönderinizin teslim edilme hızını doğrudan etkilecektir. Örneğin China Post ya da Honk Kong Post seçmeniz arasında önemli farklar bulunmaktadır. Bunun için aşağıdaki link üzerinden daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Çin’den alışverişlerde kargo firması seçimi nasıl olmalıdır yazısını okumak için tıklayınız

Çin üzerinden gönderilen kargolarda özellikle free shipping yani ücretsiz gönderimlerde birden fazla seçeneğiniz olabilir. Bunların bazıları aşağıdaki gibidir.

  • China Post Registered Air Mail kargo
  • China Post EMS/ePacket
  • YANWEN JYT ya da China Post Ordinary Small Packet Plus
  • Hong Kong Post
  • SGP ya da Singapore Post
  • EMS ya da Express Mail Service

Yukarıda sıralamış olduğumuz kargo firmalarının takip yolları kendi web siteleri üzerinden de yapılabilmektedir.Bunun için aşağıda belirtmiş olduğumuz linkteki bağlantılardan doğrudan kargo takibinin nasıl yapılacağını öğrenebilir ve kargo takibi yapabilirsiniz.

En çok kullanılan Çin kargo firmaları ve takip yöntemleri için tıklayınız.

Siparişleriniz yola çıkmadan önce kesinlikle tracking number yani kargo takip numarası istemelisiniz. Eğer takip numaranız olmaz ise gönderinizin durumunu ya da ne zaman varacağı konusunda bilgiye ulaşamazsınız. Ayrıca kargonuzu kaybetme ihtimaliniz artacaktır. Bu yüzden kesinlikle yola çıkmadan önce ya da çıktıktan sonra farketmeksizin satın almış olduğunuz yerden kargo takip numaranızı istemelisiniz.

Aşağıda ki linklerden ise Dünya üzerindeki çoğu kargo firmasının takip numaralarını kullanarak tek adres üzerinden kargo takibi yapabilirsiniz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE