Aliexpress.com hakkında her şey

Aliexpress.com nedir?

Aliexpress Çin menşeli olan ve asyanın en büyük perakende satış yapan online alışveriş sitesidir.  Aliexpress.com kendi ürettiği ürünleri satmaz. Çin Halk Cumhuriyeti’nde ve Hong Kong’da bulunan üreticiler ve satıcıların ürünlerini satmış olduğu bir online alışveriş sitesidir. Burada aliexpress.com aracı gibi davranır ancak kendi bünyesinde bulunan satıcıların tamamı aliexpress.com kurallarına uymak zorundadır.

Aliexpress.com güvenilir mi?

Aliexpress.com sitesi son derece güvenilir bir sitedir. Ancak burada bulunan satıcıların hepsi güvenilir değildir. Kısaca açıklamak gerekirse buradan alışveriş yaparken en çok dikkat etmeniz gereken kısım güvenilir satıcılardan alışveriş yapmaktır. Bunun için aşağıdaki yazımızdan daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Güvenilir satıcı tespiti ve alışveriş tüyoları hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Aliexpress.com Türkiye’ye satış yapıyor mu?

Aliexpress.com sitesi Türkiye dahil olmak üzere neredeyse dünyanın tamamına satış yapıp ürün gönderebilmektedir.

Aliexpress.com’da kargo ücretsiz mi?

Aliexpress.com üzerinden yapmış olduğunuz tüm ürünlerde ücretsiz kargo seçeneği bulabilirsiniz. Çin devletinin sağlamış olduğu bir hizmet olan China Post ile kargolarınız kapınıza kadar ücretsiz gelmektedir. Tabi free shipping yani ücretsiz kargo gönderimlerinde kargo süresi uzamaktadır.

Kargo süresi ne kadar?

Buradan yapacağınız alışverişlerde free shipping yani ücretsiz kargo kullanacaksanız iki seçenek öne çıkmaktadır. Bunlardan biri China Post Registered Air Mail diğeri ise China Post Ordinary Small Packet Plus. Bu iki seçenek te ücretsiz olmakla beraber Registered Air Mail daha hızlı ve takibinin kolay olduğunu söyleyebiliriz. Kargo süresi China Post ile olan gönderilerde 15-30 iş günü arasında değişmektedir. Bu süreye birde Çin içerisindeki transfer süresi de bazen eklenmektedir. Ayrıca diğer kargo yöntemlerinden birini kullanmanız durumunda ekstra para ödeyerek kargonuzu daha hızlı getirtebilirsiniz.

Kargo takibi nasıl yapılır?

Aliexpress.com firmasında ücretli ve ücretsiz kargo firmaları olarak birçok kargo seçeneği vardır. Bu kargo firmalarından bazıları UPS, FedEx, DHL, TNT, EMS, TOLL, e-EMS, ePacket, China Post Registered Air Mail, China Post Air Parcel, China Post Ordinary Small Packet Plus, HongKong Post Air Mail, HongKong Post Air Parcel, Singapore Post, Swiss Post, Sweden Post, Russian Air, Special Line-YW, DHL Global Mail and S.F. Express şeklindedir.

Kargo takibi için kesinlikle kargo takip numaranızın olması önemlidir. Aksi takdirde kargolarınızın durumunu öğrenemeyebilirsiniz. Kargo takip sayfası ve nasıl  takip edileceği konusunda aşağıdaki linkten daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Aliexpress.com kargo takibi nasıl yapılır hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Aliexpress.com’dan nasıl sipariş verilir?

Aliexpress.com sitesi basit şekilde türkçeye çevrilmiş bir sitedir. Eğer dilerseniz türkçe olarak da kullanabilirsiniz. Bu yüzden üye olması ve alışveriş yapması son derece kolaydır. Daha fazla bilgi için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

Aliexpress’den nasıl sipariş verilir? Adım adım sipariş, hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Alışveriş ve gümrük limiti var mıdır?

Buradan yapacağınız tüm alışverişlerde yurt dışı posta ile alışveriş yapma konusundaki hususların tamamı geçerlidir. Kısac aaçıklamak gerekirse 75€ altındaki tüm tutarlarda gümrük işlemi uygulanmaksızın siparişleriniz size teslim edilir. 75€ ve üstü alışverişlerinizde ise belli oranlarda vergi ödeyerek alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca kesinlikle sim kart takılan ürünlerin getirtilmesinin yasak olduğunu unutmayınız. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Ödeme seçenekleri nelerdir?

Aliexpress.com üzerinden yapacağınız tüm alışverişlerde Visa ve Master Card kredi kartlarınız ile alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca Alipay,Western Union, Web Money, Yandex Money, Alipay,QIWI Wallet, Boleto Bancario gibi ödeme seçenekleri de mevcuttur.

Alipay nedir? Nasıl Kullanılır?

Aliexpress.com üzerinden yapacağınız alışverişlerde Alipay ile ödeme imkanı yakın zamanda sunulacaktır. Şuan için ülkemizde hizmet vermeyen bu ödeme şekli tıpkı PayPal gibidir ancak içerik açısından daha fazla kullanım alanı memcuttur. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Alipay Nedir? Nasıl Kullanılır? hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Kredi Kartı kullanmadan nasıl alışveriş yapılır?

Aliexpress,banggood,amazon yada ebay gibi yurt dışı alışveriş sitelerinden alışveriş yapmak için kredi kartınızın olmasına gerek yok. Eğer bu sitelerden alışveriş aklınızda hiç bir problem kalmadan alışveriş yapmak istiyorsanız bir master card geçen her yerde ininal kart kullanabilirsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Aliexpress’den kredi kartsız alışveriş nasıl yapılır? hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Aliexpress.com’dan cep telefonu, tablet bilgisayar alınır mı?

Çin dünyanın en ucuz elektronik üreticilerinden biri olmakla beraber tüm dünyaya da bu ürünlerini satmaktadır. Özellikle günümüzde akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar ülkemizde yüksek fiyatlara satılmaktadır. Çin sitelerinde hiç görmediğimiz özellikler ve çeşitlerde bir çok akıllı cihaz satılmaktadır. Bu cihazların özellikleri ve fiyatları insanı cezbederek sipariş etmenize neden olur. Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi aşağıdaki linklerden bulabilirsiniz

Aliexpress.com’dan telefon siparişi vermek hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Aliexpress.com’dan tablet bilgisayar siparişi vermek hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Aliexpress.com’dan elektronik ürün satın almak uygunmudur?

Aliexpress.com benzeri sitelerden elektronik ürünleri almak çok karlı olabiliyor. Örneğin ülkemizde nadir bulunan ve bulunduğu zaman da pahalı olan Xiaomi firmasının ürünleri aliexpress.com üzerinden çok uygun fiyatlara satılmaktadır. Bunların yanı sıra güncel hayatta kullandığımız bir çok elektronik eşyanın yedek parçası ve ya aksesuarı bu sitede çok uygun fiyatlara satılmaktadır. Daha fazla bilgi için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Aliexpress’den elektronik ürün satın almak hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE