Aliexpress kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi 2 Comments

Aliexpress.com üzerinden yaptığınız alışverişlerde bir çok farklı kargo firması kullanılır. Bu kargo firmalarının arasında China Post ile yapılan dağıtımlar free shipping yani ücretsiz kargo seçeneği ile gönderildiğinden dolayı en çok kullanılan dağıtım yöntemi de China Post firmasının dağıtım seçenekleridir.

China Post

İlk olarak China Post firmasının kargo takip yöntemini anlatacağız. China Post firmasının aşağıdaki şekillerde belirtilen birden çok dağıtım şekli vardır. Bunlar,

  • China Post Ordinary Small Packet Plus (Janwen ya da Yanwen)
  • China Post Registered Air Mail
  • China Post EMS/ePacket
  • China Post Airmail Parcel

Bu seçeneklerden China Post Registered Air Mail ve China Post Ordinary Small Packet Plus (Janwen ya da Yanwen) en çok kullanılan ücretsiz seçeneklerdir. Diğer seçenekler ise çok düşük bir ücrete tabidir. Biz kesinlikle ücretsiz seçenek kullanacaksanız China Post Registered Air Mail seçeneğini kullanmanızı öneriyoruz. Bu seçenek bazen 1-2$ karşılığında para ile de sunulabiliyor. China Post Registered Air Mail ile kargo takip numarası alabilir ve her aşamasını detaylı olarak takip edebilirsiniz.

China Post Ordinary Small Packet Plus (Janwen ya da Yanwen) seçeneğinde ise genellikle verilen kargo takip numarası çalışmaz. Bunun nedeni 1$ veya civarı gönderilerin düşük değerinden dolayı işlemlerinin toplu olarak yapılması ve toplu olarak gönderilmesidir. Bu nedenle gönderinizi takip edemeyebilirsiniz. Diğer iki seçenek ise ücretli seçeneklerdir. Detaylı bilgi için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

China Post ile gönderilen tüm kargolarınızı http://track.yw56.com.cn/en-US/ adresi üzerinden kargo takip numaranız ya da tracking number ile takip edebilirsiniz. Burada sistemde göreceğiniz bilgiler kargonuzun Türkiye sınırlarına gireceği zamana kadar olan süreyi kapsar. Ülkemiz gümrüğüne girdikten sonra ise kargonuzun takibini PTT üzerinden yapabilirsiniz.

Singapore Post

Özellikle elektronik aletler ya da fiyatı 10$ üstü ürünlerde karşınıza çıkan kargo seçeneklerinden biridir. China Post firmasına göre daha hızlı çalıştığınız söyleyebiliriz. Burada da almış olduğunuz ürünün kargo takip numarasını almış olduğunuz ülkenin gümrüğünden yola çıkıp Türkiye sınırları içerisine girene kadar aşağıda belirtilen  adresin sol tarafta bulunan track Item seçeneğinden kontrol edebilirsiniz.

SGP ya da Singapore Post kargo takibi için tıklayınız.

Hong Kong Post

Tıpkı Singapore Post gibi çoğunlukla ücretli bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Yine China Post firmasına göre daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz.Burada da Singapore Post firması ve China Post firmasında olduğu gibi kargonuzu ülkemiz sınırlarına girene kadar Hong Kong Post üzerinden, sınırlarımıza girdikten sonra ise PTT üzerinden takip edebilirsiniz.

Hong Kong Post kargo takibi için tıklayınız.

NOT: Çin’den çıkan tüm kargoların aşağı yukarı 7 iş gününe kadar süren bir işlem süresi vardır. Bu almış olduğunuz ürünün gümrük işlemlerinin hazırlanması ve ana toplama alanına gidene kadar olan süreyi kapsar. Çin’in hangi bölgesinden gönderileceği ile de doğrudan bağlantılıdır. Bu yüzden bu süreyi göz önüne almalısınız. Ancak ücretli gönderilerde bu süre çok daha kısa olabilmektedir. Bu yüzden China Post dışındaki durumlarda daha hızlı dağıtım olmaktadır.

Comments
  1. Posted by Ümit
  2. Posted by Omerizgi

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE