PTT Kargo yurt dışı takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

PTT kargo ülkemiz içerisinde yurt dışından gelen kargolar konusunda en hızlı gümrük işlemi yapan kargo firmasıdır. Bununla birlikte en çok kullanılan firma dersek yine yanılmayız. Ancak bu kadar yoğun kullanılmasından dolayı gümrük işlemleri uzun ve bazen sıkıntılı olabiliyor. Gümrüğe giren bir kargonuzun size teslimi 15 güne kadar çıkıyor. Üstelik bu durum 75€ altı olan gümrüksüz gönderiler için de geçerlidir.

Neden PTT kargo kullanıyor Çin siteleri?

Aliexpress, banggood, gearbest ya da dealextreme gibi uzak doğu sitelerinden aldığınız çoğu ürünler ülkemize girdiğinde PTT kargo tarafından dağıtılır. Bunun nedeni özellikle çinden çıkan siparişlerin China Post ile gönderilmesinden dolayıdır. Eğer devlet posta servisi (China Post, Hong Kong Post, Singapore Post vs. ) ile gelen bir  gönderiniz varsa kargonuz ülkemiz sınırları içerisine girdiği andan itibaren PTT kontrolünde olacaktır.

PTT kargo takibi nasıl yapılır?

Örneğin aliexpress.com sitesinden aldığınız bir ürün China Post ile yola çıkmış olsun. Burada yapacağınız şey kargonuz ülkemiz sınırlarına girene kadar China Post üzerinden kargo takibi yapmaktır.

China Post kargo takibi için tıklayınız.

Bu aşamaya kadar herşey elimizdeki tracking order ile China Post üzerinden takip edilerek sürüyor. Ancak ülkemiz sınırlarına girişten itibaren kargonuzu PTT Kargo üzerinden takip etmeniz gerekiyor. Bu yüzde PTT Kargo web sitesine girerek online işlemler bölümünden kargo takip numaranızı kullanarak sorgulama yapmanız gerekir.

PTT Kargo teslim süresi neden uzun?

Özellikle uzak doğudan yapılan alışverişlerde free shipping seçeneklerinde devlet posta servislerinin kullanılmasından dolayı ülkemize gelen her kargonun işlemleri ve dağıtımı PTT kargo tarafından yapılır. Bu yüzden PTT kargo diğer firmalara göre çok yoğundur.

PTT Kargo gümrük işlemleri nasıl yapılır?

Eğer 75€ değerinin altında bir gönderiniz varsa ve yasaklı bir ürün içermiyorsa hiç bir işlem yapılmadan size teslime dilir. Bu süre yaklaşık olarak 5-15 iş günü arasında değişmektedir. Özellikle yoğunluğun arttığı dönemler olan yıl sonlarında bu durum had safhaya çıkar.

Eğer kargonuzun değeri (kargo transfer ücreti hariç) 75€ ve üstünde bir tutarda ise siparişiniz gümrük işlemine tabi olur. Toplam değeri üzerinden Avrupa Birliği’nden geliyorsa %18, diğer ülkelerden geliyorsa %20 gümrük vergisi uygulanarak size teslim edilir.

Yurt dışından gümrüksüz mal getirme limiti için tıklayınız.

Gümrük işlemine tabi bulunan ürünüzü almak için tek yapmanız gereken PTT kargodan size bildirim geldiğinde en yakın PTT Kargo şubesine giderek hesaplanan vergi miktarını yatırmanızdır.

Kargo evime teslim edilmedi, ne yapmalıyım?

Bu gibi durumlarda genellikle kargonuz kapıya gelmiş ve size ulaşılmamış gibi bir durum söz konusu olmaktadır. Böyle durumlarda kargo görevlisi kapıya kargonuzu nereden alacağınıza dair bir post-it tarzı belge yapıştırır. Size belirtilen adrese giderek siparişinizi elden teslim almak düşer.

Kargomu başkası teslim alabilir mi?

Kargonuz geldiği anda evde değilseniz bile evde bulunan başka biri sizin yerinize genellikle problem çıkmadan teslim alabilir. Ancak şubeden almak için kimlik beyan ederek yalnızca siz teslim alabilirsiniz. Bunun için bizzat ya da resmi vekalet vermiş olduğunuz bir kişi şubeye gitmelidir.

PTT Kargo çalışma saatleri nedir?

Ptt kargo çalışma saatleri hafta içi, sabah açılış saati 08.30-12.30 / öğleden sonra 13.30-17.00 saatleri arasındadır. Hafta sonu hizmet vermemektedir.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE