Xiaomi 10000 mAh Powerbank aldık

Author: | Posted in Ana Sayfa, Siparişlerimiz No comments

Arkadaşlar yaklaşık bir ay önce sipariş ettiğimiz Xiaomi 10000 mAh Powerbank sonunda elimizde ulaştı. Banggood.com sitesi üzerinden 14$ karşılığında vermiş olduğumuz sipariş 33 günde elimizde ulaştı. Bu sürenin bu kadar uzun olmasının nedeni araya giren yıl başı tatili ve yıl sonu olduğu için çok fazla yoğunluk olmasına bağladık.

(En altta videomuz mevcuttur.)

Bu power banks piyasa da Xiaomi 10400 mAh taşınabilir bataryanın daha inceltilmiş bir versiyonu olarak sürülmüş olsa da aslında böyle olmadığını belirtelim. Aşağıdaki fotoğraflarda çok detaylı görünmüyor olabilir ancak 10000 mAh kapasitesi 3.6V üzerinden hesaplanarak üzerine yazılmış yani aslında bu bir pazarlama hilesi olarak karşımıza çıkıyor. Üzerinde yazan bilgilere göre  5.1 V kapasite ile kullanıldığında gerçek kapasitesi 6250 mAh olarak öne çıkıyor. Yani aslında siz akıllı telefonunuzu 6250 mAh kapasitesi ile şarj edebiliyorsunuz. Bu da standart bir akıllı telefonu 3 defa şarj edebileceği anlamına gelir. Matematiksel olarak baktığımız da kaybın büyük olacağını 3000 mAh kapasiteli bir bataryayı ancak 1.5 kez şarj edeceğini düşünebilirsiniz ancak 3000 mAh batarya kapasiteli xperia Z1 model akıllı telefonumuzu 2 kez tam bir kezde %40 oranında şarj ettiğini söyleyebiliriz.

DSC_0328

DSC_0330

DSC_0331

Uzak doğudan yapacağınız online alışverişlerde xiaomi taşınabilir şarj cihazlarının bir çok yan sanayi ya da taklit ürünü karşınıza çıkabilir bu yüzden almadan önce satıcıya orjinal olup olmadığını sormalısınız. Özellikle aliexpress.com üzerinden alışveriş yapıyorsanız bundan emin olmadan sipariş vermeyiniz.

Daha önce de alışveriş yaptığımız banggood.com sitesi bu açıdan güvenilir sitelerden biri olduğu söylenebilir. Çalışma şekli olarak hepsiburada.com tarzı bir anlayışa sahip olan site ücretsiz kargo seçeneği de sunuyor.

Ancak ücretsiz kargo seçeneğinde kargo takip numarası için 1.5$ ücret ödemeniz gerekiyor. Eğer tracking number yani kargo takip numarası istemezseniz kargonuzun durumunu takip edemez ya da bir problem çıktığında müdahale edemezsiniz. Bu yüzden bizim önerimiz kesinlikle alışverişlerinizin tamamında kargo takip numarası istemeniz şeklindedir.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE