Yurt dışından kozmetik ürün, ilaç ya da kür sipariş etmek

Online alışveriş yolu ile özellikle uzakdoğu kökenli online alışveriş sitelerinden istediğimiz bir çok ürünü getirtebiliyoruz. Özellikle elektronik ürünlerde bu çok avantajlı olmaktadır. Durum böyle olunca diğer ürünlere de istemsizce bakıyor ve alıp almamayı değerlendiriyoruz.

Makyaj malzemesi almak mantıklı mı?

Yurt dışından online alışveriş ile özellikle Çin kökenli sitelerde kozmetik ürün alırken çok dikkatli olmak gerekiyor. Özellikle insan vücudu ile doğrudan temas eden hiç bir kozmetik ürünün alınmamasını öneriyoruz. Parfüm, ruj, rimel, oje vs. gibi bir çok kozmetik ürünün sahte ya da taklit çeşitleri bu sitelerde bolca bulunmaktadır. İçeriğinin ne olduğu ya da sağlığa zararlı bir madde içerip içermediğinden de emin olamazsınız bu yüzden bu tarz ürünleri almadan önce defalarca düşünmeniz gerekmektedir.

Aliexpress.com sitesinde her ürünün sahtesi bulunabiliyor, ayrıca bu sahte ürünlerin de neredeyse tamamı orjinal adı altında çok ucuz fiyatlara satılıyor. Bu ürünler büyük oranda zararlı madde içerebilir.Bu ürünler içerisinde bulunan kanserojen maddeler cildiniz ya da iç organlarınız üzerinde ciddi şekilde zarar oluşturabilir.

Makyaj ürünlerinin yanında benzer bir durum makyaj ekipmanları içine geçerlidir. Bu ekipmanlar da insan sağlığına zararlı olan kurşun, kadmiyum, cıva ve krom gibi ağır metaller içerebilmektedir. Ayrıca bazı metal ekipmanlarda kullanılan formal dehit, azo boyar maddeler, disperse boyalar ve metal aksesuarlarda kullanılan nikel de cilt ile temas halinde alerjik reaksiyonlara sebep olmaktadır. Bu tarz ürünlerin PH değerlerinin de çok önemli olduğunu bilmelisiniz. Kullanılacak bölgeye göre makyaj malzemesinin ph oranı vücudumuzda kullanacağımız bölgenin ph oranına uygun olmalıdır.

Çin’den alınan zayıflama çayları, kürler ve bitkisel ilaçlar

Son dönemde televizyon kanallarında onlarca farklı zayıflama kürü, çayı, ilacı vs. adı altında bir çok farklı ürün türetilmeye başladı. Bu durum çinli alışveriş sitelerinde de geçerli. Özellikle ginseng içeren ilaç ya da çayların fiyatlarının yüksek olmasından dolayı bu alışveriş sitelerinde çok ucuz fiyatlara bulunabiliyor. Ancak bu ilaç ya da çayların da son derece zararlı olabileceğini belirtmek isteriz. Kesinlikle böyle ürünleri internetten alışveriş yolu ile almamalısınız.

Bu durum çin malı çayların ya da bitkisel ilaçların kötü olduğu anlamına gelmez, şayet kendiniz çinde bu çayları gerçekten çok kaliteli ve güvenilir yerlerden alabilirsiniz. Ancak özellikle aliexpress ya da benzeri sitelerde satılan ürünlerin nerede nasıl şekillerde üretildiği ya da içeriğinde zararlı bir şey olup olmadığı bilinmediği için kesinlikle uzak durmanızı tavsiye ediyoruz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE