Xiaomi Mi Band 1S akıllı bileklik aldık

Author: | Posted in Ana Sayfa, Siparişlerimiz 2 Comments

Uzun zamandır bir akıllı bileklik almayı düşünüyorduk. Araştırmamızın sonunda tinydeal.com sitesi üzerinden Mi Band 1S Heart Rate (kalp atış hızı özellikli) akıllı bilekliği sipariş ettik. Siparişimizi Tinydeal sitesi üzerinden verdik. Akıllı bilekliği aldığımız linki ve tinydeal sitesine ulaşmak için aşağıdaki linkleri tıklayabilirsiniz.

Tinydeal sitesine gitmek için buraya tıklayınız.

Xiaomi Mi Band 1S Heart Rate adresine gitmek için buraya tıklayınız.

Siparişimizi verdiğimiz Tinydeal sitesinde dönem dönem çok büyük indirimler olmaktadır ve internet üzerinden biraz araştırma yapınca bu siteye ait indirim kuponları da bulunuyor. Bu açıdan iyi bir takip sonucu uygun fiyata alma ihtimaliniz mevcut.

Öncelikle Xiaomi Mi Band 1S Heart Rate akıllı bilekliklerden biraz bahsedelim

Xiaomi markasının üretmiş olduğu Mi Band akıllı bileklikler gerçekten fiyat/performans oranı yüksek olan cihazlar olarak karşımıza çıkıyor. Hali hazırda Mi Band serisi son derece kaliteli bir cihaz olmuş. Bizim sipariş ettiğimiz ise 2015 yılının sonlarına doğru çıkarmış olduğu ve kalp ritmini ölçebilen Mi Band 1S  akıllı bileklik oldu.

Dış görünüş olarak Mi Band serisinden neredeyse hiç bir farkı bulunmayan Mi Band 1S’in en büyük farklı bilekliğin panelinin arka kısmında bulunan ve optik kalp atış sensörü. Bu sensör yaptığı optik ölçümler ile kalp atış hızını ölçebiliyor ve bunu yorumluyor.

Kalp atış hızı nasıl ölçülüyor?

Üzerinde bulunan optik kalp atış hızı ölçüm sensörü ölçümlerini biyomedikal bir ölçüm yöntemi olan photo plethemayo graphy (PPG) kullanılarak yapılıyor. Bu ölçüm şekli genellikle Photoplethysmography olarak da adlandırılıyor. Bu yöntem de cihazın kullanıldığı bölgeyi üzerinden bulunan elektro optik aygıt ile aydınlatır ve yansıyan ışığın şiddetini ölçerek buradan akan kan miktarının hacmi üzerinden kalp akış hızı hesaplanır. Bu konuda daha fazla bilgi almak için aşağıdaki link zerine tıklayarak sensörün çalışma mekanizması ve kalp atış hızının nasıl ölçüldüğü incelenebilir. Kullanılan bu yöntem son derece doğru sonuçlar verebilen ve biyomedikal alanında sıklıkla kullanılan bir yöntemdir.

Kalp atış hızı optik olarak nasıl ölçülür hakkında daha fazla teknik bilgi için tıklayınız.

Teknik Özellikleri

Xiaomi Mi Band 1S Heart Rate üzerinde Optik kalp hızı ölçüm sensörü ile konum belirleme ve mesafe ölçmeye yarayan gravity sensör bulunuyor. Teknik özellikleri açısından bahsedecek olursak Xiaomi Mi Band 1S Heart Rate akıllı bilekliğimiz aşağıdaki şekildedir.

İşletim Sistemi Uyumluluğu :Bluetooth 4.0, Android 4.4 veya üzeri, iOS 7.0 veya üzeri cihazlar
Bluetooth:4.0
Ekran Türü:Üzerinde ekran bulunmuyor ancak, metal kısma dokunduğunuzda algılıyor ve üzerinde bulunan 3 adet led ile tepki veriyor.
Ekran Malzeme:Sentetik cam
Bekleme Süresi :Yaklaşık 30 Gün
Pil Kapasitesi:45mAh
Şarj:USB Şarj Kablosu
Su geçirmez Puanlama :IP67
Özellikler :Bluetooth, Adımsayar, Çalar Saat, Çağrı Hatırlatma, Nabız Ölçme, Uyku Takibi
Dil:Çince, İngilizce, Türkçe
Kutu Malzemesi:Magnezyum alüminyum alaşım
Kasa Rengi:Gümüş
Band Malzeme:Silikon ve kauçuk malzeme
Band Renk:Siyah
Net ağırlık:14 g / 0.49 oz
Boyutu:225 x 14 x 9 mm / 8.86 x 0.55 x 0.35 inç

Xiaomi Mi Band 1S ios ve android cihazlar ile problemsiz çalışır. Bilekliği kullanmak için akıllı telefonlarınızda bulunan market üzerinden Mi Fit uygulamasını indirmeniz ve ekranda çıkan direktifleri yerine getirmeniz yeterlidir. Uygulamayı aşağıda belirtmiş olduğumuz adres üzerinden akıllı telefonlarınıza indirebilirsiniz.

IP67 suya karşı dayanıklılık sertifikasına sahip olan Mi Band 1S akıllı bilekliğinizi duş esnasında ya da havuzda kullanabilirsiniz.  IP67 sertifikasın cihazın su ve toza karşı dayanıklı olduğunu söyler. Büyük oranda cihaz su geçirmezdir ancak bu durum deniz gibi tuzlu sularda kullanmamanızı önermektedir.

Mi Band 1S özellikleri (1)

Xiaomi Mi Band 1S akıllı bilekliğimiz son derece sade ve küçük bir kutu içerisinde geliyor. Kutu içeriği bileklik, şarj aparatı ve kullanma kılavuzu şeklindeydi. Kutu içerisinden çıkan kullanma kılavuzu sadece çinçe dilinde yazılmış ancak üzerinde bulunan görseller son derece açıklamalı olmuş. Ayrıca internet üzerinde nasıl kullanılıcağına dair bir çok kaynak mevcuttur.

Mi Band 1S özellikleri (2)

Aşağıdaki resimde Mi Band bilekliğinden farklı olarak eklenmiş olan ve kalp atış hızını ölçmek için kullanılan optik sensörü görebilirsiniz. Bu sensör yeşil bir ışık kullanarak ölçümlerini yapıyor.

Mi Band 1S özellikleri (3)

Comments
  1. Posted by Mehmet
    • Posted by admin

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE