Swiss Post kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Uzak doğu online alışveriş sitelerinden (aliexpress, gearbest, banggood, hobbyking, focalprice, tinydeal vs. ) özellikle çin merkezli olanlardan alışveriş yaptığınızda bu siteler genellikle kargolarını china post ile gönderirler. China post bu tarz sitelerin satmış olduğu ürünlerin neredeyse tamamını ücretsiz olarak taşımaktadır.

Ancak son zamanlarda yaşanan bazı problemlerden dolayı China Post ve Hong Kong Post gibi firmalar batarya içeren üzünlerin taşınmasında sert kurallar uygulamaya koymuştur. Örneğin aliexpress ya da banggood üzerinden almış olduğunuz bir powerbank muhtemelen PostNL, PostNord ya da Swiss Post gibi avrupa ülkelerinin kendi resmi kargo firmaları ile gönderilecektir.

Durum böyle olunca bu şekilde gönderilen kargo firmaları aldıkları ürünleri önce kendi ülkelerini götürmekte ve ardından hedef ülkeye teslim etmektedir.

Örnek vermek gerekirse banggood.com dan aldığınız bir powerbank öncelikle swiss post ile önce İsviçre’ye gönderilecek ve burada bir kaç gümrük işlemi yapıldıktan sonra Türkiye’ye gönderilmek üzere yeniden evrak düzenlenerek yollacanacaktır. Hal böyle olunca zaten çin üzerinden alışveriş yaptığınızda uzun olan kargo süresi biraz daha uzayarak 25-45 iş günü arasında geniş bir zamana yayılacaktır.

Swiss Post ile en çok gönderim yapan uzak doğu kökenli firmaların başında Hobbyking.com sitesi geliyor. RC model ve parçaları satın Hobbyking.com sitesi neredeyse ülkemize satmış olduğu her batarya içeren ürünü swisspost ile göndermektedir.

Bu kargo firmalarından biri de İsviçre’nin devlet posta teşkilatı olan Swiss Post’tur. Diğer avrupa ülkelerine nazaran swisspost biraz daha hızlı çalışan bir kargo firmasıdır. Çinden yapılan alışverişlerde Çin üzerinden Türkiye’ye gelmeden önce İsviçre üzerinden yalnızca 1 iş günü için giriş çıkış işlemi yapılmaktadır. Aslında China Post’tan çok daha hızlı olduğunu söyleyebiliriz. Bu açıdan bakıldığında PostNL ve SwissPost en hızlı avrupa posta servislerindendir.

Siparişiniz swisspost üzerinden takip edilmekte ancak Türkiye sınırlarına girdikten sonra PTT üzerinden takibi yapılmalıdır.

Swiss Post ile gönderilen siparişlerinizin kargo takibini yapmak için aşağıda belirtilen link üzerinden açılan sayfadan takip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Açılan sayfada sağ alt kısımda bulunan ”online services” yazan yere tıklayarak açılan kısıma kargo takip numaranızı (shipment number, tracking number) girerek takip işlemini yapabilirsiniz.

Swiss Post kargo akibi yapmak için tılayınız.

Siparişiniz Çin üzerinden çıkıp öncelikle İsviçre ve ardından Türkiye’ye gönderilecektir. Bu yüzden siparişiniz Türkiye sınırlarına gidene kadar takip numaranızla swiss post sitesi üzerinden, Türkiye sınırlarına girdikten sonra ise PTT kargo takip üzerinden takip işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE