Bpost kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi 1 Comment

Özellikle uzak doğudan alışveriş yaptığınızda önerilen ücretsiz kargo seçeneklerinden china post ülkemizdeki ptt benzeri bir kurumdur. Ayrıca bu kurum tüm dünyaya Çin üzerinden satılan ürünleri ücretsiz taşımaktadır. Ancak özellikle son yıllarda yaşanan problemlerden dolayı batarya içeren ürünlerin taşınması konusunda katı kurallar geliştirmiştir. Bundan dolayı aliexpress, banggood, gearbest, hobbyking gibi online alışveriş siteleri üzerinden almış olduğunuz siparişleriniz öncelikle Post Nord, PostNL ya da Swiss Post gibi avrupa ülkelerinin devlet posta servisleri ile kendi ülkelerine oradan da ülkemize transfer edilir.

Bpost firması da bu kargo firmalarının başında gelmektedir. Belçika devlet posta servisi olan Bpost uluslararası dağıtımlarda Bpost International ismini kullanmaktadır.

Siparişiniz öncelikle almış olduğunuz ülkeden (Çin, Hong Kong vs.) ilk olarak Bpost ile Belçika’ya gönderilir. Bu aşamada size verilen kargo takip numarası (shipping number ya da tracking number) ile Bpost sitesi üzerinden kargo takibi yapmalısınız. Bpost kargo takibi için aşağıdaki link üzerinden web sitesine gidebilirsiniz.

Bpost kargo takibi için tıklayınız.

Bu aşamaya kadar siparişiniz Belçika’ya gönderilmiş olur. Belçikadan sonra ise siparişiniz doğrudan aktarma işlemine tabi olur ve Türkiye’ye yönlendirilir. Türkiye’ye yönlendirilen siparişiniz ülkemiz sınırlarına girdikten sonra PTT tarafından işlemleri yapılır. Bu yüzden Türkiye sınırlarından itibaren kargo takibinizi verile takip numarası ile PTT üzerinden yapmalısınız. PTT gönderi takibi için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz

PTT kargo takibi için tıklayınız.

Bpost ile göndermiş olduğunuz siparişlernizi Belçika aktarmalı gönderildiğinden dolayı bazı durumlarda süre uzamasına uğrayabilir. Ancak genellikle Bpost firması China Post’a göre daha hızlı çalışan bir firmadır.

Comments
  1. Posted by mcihat şahin

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE