Royal Mail kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Royal Mail adından da anlaşılacağı gibi Kraliyet Posta Hizmetleri olarak İngiltere ve Britanya da hizmet veren posta teşkilatıdır. Neredeyse 500 yıllık geçmişi olan Royal Mail Avrupa’nın en eski posta firmalarından biridir.

Genellikle Britanya üzerinden yapmış olduğunuz alışverişlerde kullanılır. Ayrıca ebay üzerinden yaptığınız alışverişlerde eğer gönderiniz Britanya’dan yola çıkacaksa büyük ihtimalle Royal Mail ile size gönderilecektir.

Royal Mail tıpkı muadilleri PostNL, PostNord ya da Bpost gibi çalışmaktadır. Kısaca açıklamak gerekirse siparişiniz teslim alınıp ülkemiz gümrüğüne girene kadar Royal Mail sorumluluğundandır. Bundan dolayı posta takibini Royal Mail üzerinden yapmak gerekir.

Royal Mail Kargo takibi nasıl yapılır?

Royal Mail ile gönderilerin siparişleriniz için kargo takip kodunu aşağıdaki link üzerinden açılan sayfaya yazarak takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Royal Mail kargo takibi yapmak için tıklayınız.

Siparişiniz ülkemiz sınırlarında girdikten sonra PTT tarafından teslim alınır ve tüm işlemleri PTT tarafından yapılır. Dolayısıyla bu aşamadan sonra kargo takibi için kullanmış olduğunuz takip numarası ile PTT üzerinden takip yapmalısınız. PTT üzerinden takip yapmak için aşağıdaki link üzerinden açılan sayfadan sorgulama yapabilirsiniz.

PTT üzerinden takip yapmak için tıklayınız.

Royal Mail gönderi süresi ve ücretleri ne kadardır?

Royal Mail son derece hızlı çalışan bir kargo firmasıdır. Ortalama olarak İngiltere-Türkiye arasında 5-7 gün arasında dağıtım yapmaktadır. Bu açıdan bakıldığında muadillerine göre çok hızlı çalışmaktadırlar. Gönderi süresi ve ücretleri için aşağıdaki linke tıklayınız.

Royal Mail teslim süresi ve gönderi ücretleri için tıklayınız.

Royal Mail gönderi kodunuz 9-21 karakter arasında değişen ve genellikle harf ile başlayıp harf ile bitmektedir. Örnek vermek gerekirse AB98765432GB şeklinde tanımlanmış bir diziye benzer. Burada kod numaranızın karakter sayısı değişebilmektedir. Tracking number, shipping number ya da reference number adı altında belirtilmiştir.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE