En iyi Çinli akıllı telefon üreticileri : Xiaomi ve Meizu

Çinli markalar her geçen gün daha iyi akıllı telefonlar üretmeye başladı. Fiyat ve performans açısından diğer global firmalara kafa tutmaya başlayan bu markalar her geçen gün akıllı telefon pazarında pazar paylarını artırmaya devam ediyor.

Bu firmalardan en önemli iki tanesi Xiaomi ve Meizu firmasıdır.Her iki firmada gerçekten fiyat performans açısından çok kaliteli cihazlar üretmekte ve bu cihazları uygun fiyat etiketi ile satmaktadır.

Aliexpress.com, banggood.com ya da diğer çinli alışveriş sitelerini gezdiğinizde gerçekten fiyatları açısından mükemmel cihazlar olduğunu göreceksiniz. Ancak ne yazık ki bu sitelerden akıllı telefon almak ülkemizde yasal değil. Bu yüzden bu cihazları distribütör vasıtası ya da paralel ithalat yolu ile almak gerekiyor.


XIAOMI

xiaomi akıllı telefonlar


Xiaomi firması için Çin’in en büyük akıllı telefon üreticilerinden biri diyebiliriz. Huawei ile birlikte önce Çin ardından da Dünya akıllı tlefon piyasasında en çok satılan cihazlar arasında bulunuyor.

Yakın bir zamandan beri ülkemizde de satılmaya başlanan Xiaomi firması üretmiş olduğu akıllı telefonları gerçekten yüksek donanım ve maksimum kalite ile üretiyor. Xiaomi firmasının kullanmış olduğu android tabanlı olan MIUI ara yüzü de gerçekten diğer android üreticilerinin kullanmış olduğu ara yüzlerden çok farklı. Tıpkı Apple firmasının Iphone modellerinde olduğu gibi Xiaomi firmasının MIUI arayüzünde de menü tuşu bulunmuyor. Yani tıpkı iphone gibi yüklü olan uygulamaların tamamı ana sayfa üzerinde bulunuyor. Bu açıdan android ekosisteminde bu şekilde yazılım kullanan bir kaç firmadan biri diyebiliriz.

Kullanmış oldukları malzeme kalitesi de gerçekten yüksek olan Xiaomi firması 3 farklı segmentte akıllı telefon üretiyor. Bunlardan ilki  amiral sınıfı cihazlarını üretmiş olduğu Mi serisi, ikinci serisi ise daha uygun fiyatlı cihazlar üretmiş olduğu Redmi ve son serisi oalrak da phablet olarak adlandırdığımız Redmi Note serisi cihazlardır.

Mi serisi cihazlardan ve popüler olan ilk cihazı Mi3 ile başlayan çıkışı Mi4 ve son modeli olan Mi5 ile devam ettiriyor. Özellikle Mi5 modeli gerçekten şuana kadar üretilmiş olan en iyi akıllı teefonlardan biri oalrak karşımıza çıkıyor. Orta ve alt fiyat sınırında olan Redmi serisi ise özellikle düşük gelirli kimseleri hedef alıyor.

Redmi Note serisi ise büyük ekran seven kullanıcıları hedef alıyor.Özellikle Redmi Note 2 ile başlayan çıkışı, özellikleri daha da artırılan Redmi Note 3 ile devam etti ve son olarak bu sınıfın en iyi cihazı olan Redmi Note  3 PRO modelini tanıttı. Bu modelin diğerlerinden farkı MediaTek işlemci yerine Qualcomm firmasının üretmiş olduğu işlemcileri kullanması oldu.

Xiaomi telefonları hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki linklerde belirtilen cihazlara bakabilirsiniz.

Ülkemize hepsiburada.com gibi sitelerde paralel ithalat yolu ile satılan Xiaomi telefonlar uygun fiyatı ve yüksek donanım özellikleri ile rakiplerinin önünde diyebiliriz.


MEIZU

meizu akıllı telefonlar


Meizu firması için Xiaomi firması ile ilgili yazdıklarımızı söyleyebiliriz. Ancak Meizu firmasının üretmiş olduğu telefonları genellikle Antutu rekortmeni cihazlar olarak duyabilirsiniz. Özellikle MX4 modeli ile uzun süre bu testlerin en yüksek puanını alarak çok popüler hale geldi. Ülkemizde de satılmaya başlanan Meizu firması üretmiş olduğu cihazları tıpkı Xiaomi gibi paralel ithalat yolu ile satıyordu ancak yakın bir zamanda resmi lansmanı yapılan bu marka ülkemize resmi yollardan kendi adıyla girmeye başladı.

Meizu firması da tıpkı Xiaomi firması gibi bir ürün yelpazesine sahiptir. Yüksek donanım özellikleri ve premium malzeme kalitesi ile Meizu Pro 5 ile başlayan ve Meizu Pro 6 ile devam eden muhteşem bir serisi mevcuttur. Bununla birlikte MX4 ve MX5 serisi cihazları da üst sınıf olarak adlandırılabilir. Bu cihazlar uzun süre antutu rekortmeni olarak adlandırılmıştı. Son olarak ise Meizu M1 Note ile başlayıp, M2 Note ve son olarak M3 Note ile piyasaya giriş yapan büyük ekranlı ve uygun fiyatlı note serisi mevcuttur.

Meizu modelleri hakkında daha falza bilgi almak için aşağıdaki linkler üzerine tıklayabilirsiniz.

Bu iki marka dışında Oppo, Gionee, ZTE, LeTV gibi yeni yeni dünyaya açılmaya başlayan başka firmalar da mevcut. Aynı şekilde bu firmaların da üretmiş olduğu akıllı telefonlar piyasa ile rekabet edebilecek düzeyde ancak bu cihazların ülkemize gelmesine daha çok uzun yıllar var gibi görünüyor.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE