China post ordinary small packet plus kullananların dikkatine

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Artık internet üzerinden online alışveriş son derece popüler oldu. Üstelik online alışveriş siteleri arasında çin kökenli siteler olan aliexpress, banggood, gearbest, tinydeal vs. gibi siteler de son derece popüler alışveriş adreslerindendir.

Şüphesiz ki aliexpress.com sitesi bu adresler arasında ülkemizde en çok kullanılan alışveriş adresidir. Bunun en büyük nedenlerinden biri neredeyse her ürünün bulunabilmesi, uygun fiyat ve çeşitliliğin olması ve ücretsiz kargo seçeneği ile gönderilmesidir. Özellikler kargo ücretinin olmaması herhangi bir alışverişinizde eğer aciliyetiniz yoksa aliexpress üzerinden almak büyük kar sağlamaktadır. Bu nedenlerden dolayı aliexpress.com sitesi son derece popüler alışveriş adresidir.

Ancak aliexpress.com üzerinden yapılan alışerişlerde kullanılacak olan kargo seçeneği önemlidir. Çin hükümeti ülke içerisinde bulunan her üreticinin ihracat yapmasını desteklemek adına yurt dışına satılan her ürünü ücretsiz olarak taşımaktadır. Çin devlet posta teşkilatı olan China Post bu hizmeti vermektedir.

China post kendi içerisinde ise 3 farklı kargo yöntemi ile çalışmaktadır. Bunları sıralamak gerekirse

  • China post ordinary small packet plus (Yanwen)
  • China post registered air mail
  • China post EMS

Bu yazımızda china post ordinary small packet plus ile göndeirlen kargolardan bahsedeceğiz. Bu yöntem ile gönderilen kargolar genellikle 10$’a kadar  ve ufak tefek olan siparişlerde kullanılmaktadır. Neredeyse her satıcının kullanmış olduğu bu yöntem tüm ücretsiz kargo seçenekleri arasında en çok kullanılandır.

China post ordinary small packet plus ile gönderilen kargoların en büyük sorunu bu kargoların ülkemiz içerisinde takibinin yapılamamasıdır. Bu kargolar ülkemize kadar china post ile gönderilir ancak ülkemiz sınırlarına girdikten sonra dağıtım dahil tüm işlemleri PTT tarafından yapılır.

Çalışma şekli olarak China post ordinary small packet plus ile PTT takip konusunda uyumlu değildir. China post ordinary small packet plus ile gönderilen takip numaraları siparişinizin ancak Çin içerisindeki hareketlerini vermektedir. Siparişiniz ülkemiz sınırlarına girdikten sonra takip edilememektedir. Bundan dolayı bu yöntem ile alışveriş yapan kişilerin kargolarına ulaşımı biraz sıkıntılı olmaktadır.

China post ordinary small packet plus ile gönderilen kargolar yaklaşık 25-60 iş günü gibi bir süre zarfında teslim edilir. Üstelik siparişinizi takip edemediği için PTT görevlilerinin ne zaman getireceği konusunda bir tahmininiz olmaz. Bundan dolayı siparişiniz siz evde yokken PTT görevlileri tarafından kapınıza, camınıza vs. gibi yerlere bırakılır. Böyle durumlarda siparişinizin başkası tarafından alınması muhtemeldir.

Bu gibi problemlerle karşılaşmamak için alışverişlerinizde eğer seçenekler arasında varsa china post registered air mail kullanmanızı öneriyoruz. Bazı durumlarda bu seçeneği kullanmak için 1-2$ ücret ödemek gerekiyor. Siparişinizin içeriğine göre bu durumu değerlendirmeli ve mümkün ise bu kargo yöntemini kullanmanızı önermekteyiz. China post registered air mail ile gönderilen tüm kargolarınızı verilen takip numarası ile hem çin hemde ülkemiz içerisinde takip edebilirsiniz.

China post registered air mail hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki yazımızı okuyabilirsiniz.

China post registered air mail hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Bu yazdıklarımızın yanında başka belirtmek istediğimiz bir nokta da Cainiao ile gönderilen kargolardır. Bu sistem aliexpress.com tarafından kurulmuş olan bir dağıtım ağıdır. Ancak China post ordinary small packet plus ile gönderilen kargolar da burada takip edilmektedir. Tabi bu durum yine sadece çin içerisindeki hareketler ile sınırlı. Cainiao hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki link üzerine tıklayabilirsiniz.

Cainiao kargo takibi için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE