Lenovo Zuk Z2 PRO özellikleri

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

Lenovo bilgisayar konusunda iddalı olduğu kadar akıllı telefon konusunda da iddalı cihazlar üretmeye başladı. Özellikle ZUK zerisi ile gerçekten kendi döneminin en iyi cihazlarından birini üretmiş ve dikkatleri üzerine çekmişti. Bir önceki model olan Lenovo Zuk Z1 kendi döneminin en iyi işlemcisi olan 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 801 işlemcisi ve Adreno 330 grafik kartıyla piyasaya sürülmiş, kullanılmış olan parmak izi sensörü ve 4100 mAh bigi devasa bir batarya ile dikkatleri üzerine çekmişti.

Bu sefer de Zuk serisini,n yeni cihazı olan Lenovo Zuk Z2 PRO özellikleri ortaya çıktı. Yine Qualcomm firmasının üretmiş olduğu ve 2016 yılının tüm amiral gemisi sınıfı cihazlarında kullanılan Snapdragon 820 işlemcisini kullanan cihaz 6 GB LPDDR4 RAM gibi dev bir işlem hacmi sunuyor. Lenovo Zuk Z2 PRO cihazının 4 GB RAM kullanılmış farklı bir versiyonunun geleceği de belirtilmiş. Bu işlemci ve RAM ile birlikte Adreno 530 grafik işlemcisinin kullanılacağı belirtilmiş.

Lenovo Zuk Z2 PRO üzerinde 5.2 inç büyüklüğünde ve 1080p çözünürlüklü Full HD bir ekran kullanılmış. Batarya konusunda ise bir önceki cihaz olan Zuk Z1’in aksine küçülmeye gidilmiş ve 3100mAh boyutunda çıkarılamayan batarya kullanılmış. 13 Mp ana kamera ve 8 MP çözünürlüklü ön kameranın bulunduğu Lenovo Zuk Z2 PRO USB 3.1 Type-C, hızlı şarj özelliği ve parmak okuyucu sensörü ile birlikte geliyor. Android 6.0 Marshmallow yazılımının kullanılacağı Lenovo Zuk Z2 PRO 128 GB’a kadar artırılabilir hafıza kapasitesine sahip.

Lenovo Zuk Z2 PRO cihazının en büyük yeniliği ise üzerinde bulunan 10 adet vücudumuz üzerinden veri alan sensör diyebiliriz. Bu sensörler sayesinde kalp atış hızı, kandaki oksijen miktarı, UV tarama yapma gibi bir çok özelliği bünyesinde bulunuyor. Tabi bu özelliklerin WEIBO da yazıldığını ancak cihazın gerçekten bu özelliklere sahip olup olmadığı bilinmiyor. Lakin WEIBO da açıklana  bbilgilerin genellikle doğru olduğunu belirtmek isteriz.

Fiyat konusuna gelirsek eğer Lenovo Zuk Z2 PRO yarından itibaren Çin’de 2700 yuan fiyat etiketi ile satışa çıkıyor. Bu tutar yaklaşık olarak 415$ gibi bir tutara denk geliyor. Bu fiyatın bu özelliklerdeki bir cihaz için son derece uygun olduğunu belirtmek isteriz ancak ülkemize ne zaman geleceği ve hangi fiyattan geleceği konusunda bir detay bulunmuyor. Ayrıca Lenovo Zuk Z2 PRO ülkemize gelse bile  yüksek dolar kurundan dolayı yüksek bir fiyat etiketi ile piyasaya sürülecektir.

Kaynak : PhoneArena

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE