LG G5 SE ortaya çıktı.

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

LG firması özellikle son yıllarda üretmiş olduğu akıllı telefonlar ile gerçekten büyük bir çıkış yakaladı. G2 modeli ile başlayan bu çıkış sırasıyla G3, G4 ve son olarak G5 modeli ile piyasada önemli paya sahip oldu. İnce çerçeve, yüksek çözünürlüklü ekran ve büyük batarya kapasitesi ile LG G serisi cihazlar en çok satılan cihazlardan olmaya devam ediyor.

Özellikle 2016 yılının en çok bahsedilen cihazlarından biri olan LG G5 modeli daha yeni yeni piyasaya çıkarken bu modelin özelliklerinin biraz kırpılmış hali ancak görünüşü aynısı olan bir modeli hakkında açıklamalar yapıldı. LG G5 SE ismi verilen ve duyar duymaz akla Apple Iphone 5 SE modelini getiren LG firması bu telefonu ile G5 için bütçesi yetmeyen ancak daha uygun fiyata bu telefonun tasarımına sahip bir cihaz sahibi olma şansı sunuyor.

Genellikle amiral sınıfı cihazların özellikleri kısılmış versiyonları ortaya çıkıyordu. Samsung S serisine paralel olarak birde Mini cihazı çıkartrıken, LG ise G serisine paralel olarak Beat modelleri çıkarıyordu. Sony ize en üst sınıfı olan Z serisinin küçük boyutlusu ancak özellik olarak birebir aynısı yani hiç bir kırpılma olmayan Compact serisi ile piyasada yer buluyordu.

LG G5 SE modelinse ise bu sefer boyutta küçülmeye gitmek yerine donanımsal özelliklerden kırpılma yapılmış. G5 modelinde kullanılan Snapdragon 820 işlemcisi yerine G5 SE modelinde orta sınıf cihazlarda kullanılmaya başlanan 8 çekirdekli  (MSM6976) Snapdragon 652 işlemcisi kullanılmış. Bu işlemciye paralel olarak da Adreno 530 GPU yerine Adreno 510 GPU kullanılmış. Hemen belirtmek isteriz ki G5 SE modelinde kullanılan donanım özellikleri de bir orta sınıf cihaza göre son derece yüksek özellikte olduğunu söyleyebiliriz.

5.3 inç boyutunda IPS LCD ekran kullanılan LG G5 SE 554 PPI gibi çok yüksek bir piksel derinliği sunuyor. 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafızanın yanında 128 GB kadar artırılabilir hafıza desteği sunan LG G5SE 2800 mAh boyutunda bir batarya ile piyasaya çıkıyor.

Ana kamera olarak 16 MP çözünürlüğünde, ön kamera olarak ise 8 MP çözünürlüğünde kamera kullanılan LG G5 SE altın ve gümüş olmak üzere iki farklı renk seçeneği ile tüketiciye sunuluyor. Artık neredeyse her cihazda görmekte olduğumuz Dual SIM yani çift sim kartı çalıştırma özelliği LG G5 SE modelinde de karşımıza çıkıyor. Bu açıdan da son derece başarılı bir seçim olduğunu söyleyebiliriz.

USB Type-C özelliğinin de desteklendiği LG G5 SE LTE özelliğini de bünyesinde barındırmakta. Yani 4G ve 4.5G ile çalışabilmektedir. Quick Charge yani hızlı şarj özelliğinin de desteklendiği LG G5 SE 30 dakika içerisinde bataryanın %80’ini doldurabiliyor. Cihaz üzerinde parmak izi okuyucu da bulunuyor.

Belirtmek istediğimiz en önemli nokta ise bu cihazın ülkemize gelip gelemyeceğinin henüz netleşmediğidir. LG tarafından yapılan açıklamaların ardından bu cihazın hindistan ve güney amerika ülkeleri gibi gelişmekte olan pazarlar için üretildiği yorumları yapıldı. Abisi LG G5 ülkemizde 2799 TL’den satıldığı düşünüldüğünde LG G5 SE’nin ise eğer ülkemizde satışa çıkarsa yaklaşık 2000 TL civarı bir fiyattan satılacağını söyleyebiliriz.

Boyutlar149.4 mm x 73.9 mm x 7.3 mm
Ağırlık156 grams
Dokunmatik EkranCapacitive touchscreen
Ekran boyutu ve tipi5.3″, IPS LCD, 554 PPI (pixel density)
Çözünürlük2560 x 1440 pixels, 16 M
SIM tipiDual SIM
İşlemci & ChipsetOcta core processor & Qualcomm snapdragon 652 MSM6976
GPUAdreno 510 GPU
RAM3 GB RAM
Dahili Hafıza32 GB
Artırılabilir hafıza128 GB (microSD)
BataryaLi-Po 2800 mAh
RenkGold, Silver

Yukarıda sorduğumuz teknik özellikleri sıralayacak olursa LG G5 SE 2015 yılının bir çok amiral sınıfı cihazlarında daha hızlı bir telefon olacak gibi duruyor diyebiliriz. Özellikle Snapdragon 810 işlemcisinin aşırı ısınma gibi problemlerinden dolayı yaşadığı sıkıntılardan sonra LG firması  Snapdragon 810 yerine 6 çekirdekli Snapdragon 808 kullanmıştı. Bu başarılı hamlenin ardında LG G5 üzerinde kullanılan Snapdragon 820 ve LG G5 SE’de kullanılan Snapdragon 652 son derece başarılı tercihler olarak öne çıkıyor.

LG G5 SE cihazının abisi olan LG G5 hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki link üzerine tıklayabilirsiniz.

LG G5 hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE