Sony Xperia M Ultra özellikleri belli oldu

Author: | Posted in Ana Sayfa, Ürünler No comments

Akıllı telefon pazarında Sony cihazların yeri hep bir farklı olmuştur. Xperia serisi telefonlar hem tasarım hem de malzeme kalitesi olarak diğer android işletim sistemli telefonlardan ayrılıyordu. Özellikle Xperia Z serisi hem su geçirmeyen yapısı hem de cam tasarımıyla gerçekten bu ekosistemin en farklı cihazlarındandı.

Sony bir kaç sene önce Z serisine alternatif bir uygun fiyatlı seri olan M serisini üretti. Bu serinin Z serisinden en büyük farklı cihazların su geçirmeme özelliğinden yoksun olması ve cam tasarım kullanılmamasıydı. Bu da cihazların daha uygun fiyatlara satılmasının sebebiydi. Ayrıca büyük ekran sevenler, phablet diye adlandırılan Xperia Z Ultra cihazı ile bu kesime histap eden bir cihaz da üretmiş olan Sony şimdi de bu seriye paralel olan Xperia M Ultra modelini tanıtmak üzere.

Xperia M Ultra cihazı hakkında ortaya çıkan bilgilere göre cihaz 6 içn büyüklüğünde bir ekran ile geliyor. Japan Display tarafından üretilmiş olan IPS NEO ekan panelinin kullanıldığı Xperia M Ultra phablet sınıfı bir cihaz olarak geliyor.

Xperia M Ultra üzerinde kullanılacak olan işlemci ise Qualcomm firmasının üretmiş olduğu ve 8 çekirdekli olan Snapdragon 652  (MSM8976) olarak seçilmiş. Bu işlemci 4 adet Cortex-A72 çekirdek ve 4 adet Cortex A-53 çekirdekten oluşmakta. Grafik işlemcisi olarak ise neyin kullanılacağı henüz açıklanmamışken büyük ihtimalle Adreno 510 işlemcisi kullanılacak gibi görünüyor.

Xperia M Ultra teknik özellikleri

3 GB LPDDR4 RAM kullanılacağı sızdırılan cihazın 32 GB dahili hafıza, parmak izi sensörü, USB Type-C gibi yenilikler ile donatıldığı belirtilmiş. Xperia M Ultra kamera konusunda ise 23 MP (Rear Dual 24mm F2.o diyafram aralıklı ) şeklindeki ana kamerası ve 16 MP (25mm F2.2 diyafram aralıklı ) gibi son derece güçlü bir ön kamera ile geliyor.

Batarya konusunda da en güçlü Xperia cihazlardan olacak olan Xperia M Ultra 4280 mAh gibi devasa bir pil kapasitesi ile geliyor. Xperia M Ultra modelinin yaz aylarının başında tanıtılması bekleniyor. Xperia M Ultra cihazının Android 6.0 Marshmallow ile gelmesi bekleniyor. Tabi cihaz piyasaya sürüldüğü zaman farklı bir güncelleme gelmiş ise o versiyon üzerinden de piyasaya sürülebilir.

Fiyat konusunda ise Sony’nin Xperia M Ultra için tıpkı Xperia Z Ultrada olduğu gibi bir fiyat politikası izlenmesi bekleniyor. Bu yüzden uygun fiyatlı bir cihaz olmayacağını söyleyebiliriz.

Kaynak : PhoneRadar

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE