En iyi Çinli alışveriş siteleri 2016

Author: | Posted in Alışveriş Siteleri, Ana Sayfa No comments

Çin neredeyse tüm dünyanın üretim merkezi haline gelmiş dev bir sanayi bölgesi olarak adlandırılabilir. Devasa hızla büyüyen ekonomisi büyük iç piyasasının yanında neredeyse ihracata bağlı çalışır. Aklınıza gelebilecek her şeyin üretildiği çinden alışveriş yapmak da teknolojinin ilerlemesiyle daha da kolay hale geliyor. Üstelik ücretsiz kargo seçeneği ve binlerce çeşit arasından istediğiniz gibi alışveriş yapmak gerçekten uygun fiyatları ile rakipsiz olması en büyük avantajlarından. Ancak uzun kargo süresi, hatalı ya da yanlış ürün gönderimi, yan sanayi ürün gibi dezavantajlara da sahiptir. Tabi bunlarla karşılaşmamak için dikkatli olmak gerekiyor.Biz bu yazımızda güvenilir online alışveriş yapabileceğiniz çin sitelerini sıralayacağız.

Uzakdoğu ve Çin üzerinden yapılan alışverişlerde siteler her ne kadar da güvenilir olursa olsun biz eğer mümkün ise PAYPAL kullanılarak alışveriş yapılmasını öneriyoruz. Ayrıca bünyesinde PAYPAL ödeme seçeneğini bulunduran siteler PAYPAL sisteminin yüksek güvenlik kuralları ve müşteri koruma koşullarını kabul ettiği için yaşadığınız mağduriyerlerde sipariş iptali, ücret iadesi ya da ürün değişimi gibi konularda çok daha hızlı sonuç almanıza yarar. Bu siteler içerisinde sadece aliexpress.com kendi ödeme sistemi olan alipay sistemini kullanmaktadır.

PayPal hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Çinden yaptığınız alışverişlerden kargo seçimi de önemlidir. Bu konuda daha fazla bilgi almak için aşağıdaki link üzerinden bilgi alabilirsiniz.

Çin’den yaptığınız alışverişlerde kargo seçimi için tıklayınız.

Aşağıda en çok kullanılan ve güvenilir olan çin kökenli alışveriş sitelerini bulabilirsiniz.


AliExpress

aliexpress sipariş

Aliexpress alibaba grup bünyesinde tüm dünyaya online alışveriş yolu ile perakende ürün satan bir online alışveriş sitesi olarak adlandırabilir. Bu sitede neredeyse aklınıza gelecek her şey pek çok farklı çeşidi ile piyasaya sunulmaktadır.

Çalışma şekli olarak ülkemizde faaliyet gösteren n11.com ile aynı şekilde faaliyet gösterir. Kısaca açıklamak gerekirse aliexpress.com kendi ürettiği ürünleri satmak yerine çin ana karasında bulunana yüzbinlerce üreticinin kendi sanal mağazalarını aliexpress.com üzerinden açarak tüm dünyaya satış yapması şeklindedir. Herhangi bir ürün için yüzlerce farklı fiyat seçeneği, onlarca farklı kalite seçeneği ve bir o kadar da farklı üreticinin ürünlerini bulabilirsiniz.

Aynı ürünün pek çok farklı fiyat seçeneği vardır. Bu ürünler arasında kalite farkı da bulunmaktadır. Ayrıca aramış olduğunuz ürünün pek çok replikası da mevcuttur. Bu yüzden aliexpress.com üzerinden alışveriş yaparken satıcı seçimi yaparken çok dikkatli olmak gerekir.

Aliexpress.com’a nasl üye olunur ve nasıl alışveriş yapılır yazımız için tıklayınız.

Aliexpress.com üzerinde güvenilir satıcılardan alışveriş yapıldığı taktirde hiç bir sorun yaşamazsınız. Ayrıca kredi kartınızda çekilen tutar siz siparişinize kavuşup onaylayana kadar aliexpress ödeme güvencesi altında aliexpress tarafından bloke edilir ve ancak sizin onayınızın ardından satıcıya ödenir.

Ayrıca aliexpress.com sitesinde satıcı puanlama sistemi vardır. Puanı yüksek satıcılar güvenilir satıcılarla olmakla beraber bunlardan alışveriş yapmakla hiç sorun yaşamazsınız. Aliexpress.com kargo firması seçimi için aşağıdaki yazımıza tıklayabilirsiniz.

Aliexpress kargo takibi nasıl yapılır için tıklayınız.

Aliexpress.com’da satılan her ürün ücretsiz kargo seçeneği ile gönderilmektedir. Bu gönderilerin neredeyse tamamı china post tarafından gönderilir.  Bu konuda daha fazla bilgi almak ve güvenilir satıcı tespitinin nasıl yapıldığını öğrenmek için aşağıdaki link üzerine tıklayarak açılan yazımızı okuyabilirsiniz.

Aliexpress.com güvenilir satıcı tespiti ve alışveriş tüyoları için tıklayınız.


BANGGOOD

banggood

Banggood.com firması ülkemizde de popüler hale gelmiş çin menşeili alışveriş sitelerin başında gelmektedir. Ülkemizde bulunan hepsiburada.com sitesi ile aynı çalışma mantığına sahiptir. Kendileri için ürettirdikleri ürünlerin pazarlamasını yaparlar. Elektronik aletler , bilgisayar ve donanım bileşenleri , cep telefonu ve aksesuarlar, tablet bilgisayarlar, otomobil aksesuarları, spor ve hobi ekipmanları, bahçe ekipmanları, RC oyuncaklar,pil ve batarya, takı gibi onlarca farklı kategoride ürünler bulabilirsiniz.

Bangood.com hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Dünya üzerinde farklı noktalarda bulunan depolarından ürün gönderimi yapmaktadır. Ayrıca tıpkı aliexpress.com gibi neredeyse her üründe ücretsiz kargo seçeneği vardır ancak china post ile gönderilen kargoların teslim süresi son derece uzun olmaktadır.

Bangood.com’dan nasıl alışveriş yapılır yazımızı okumak için tıklayınız.

Banggood.com üzerinden alışveriş yaparken batarya içeren ürünlerin china post ile gödnerilmediğine dikkat etmelisiniz. Bu ürünler genellikle PostNL ya da PostNord gibi avrupa posta firmaları ile önce avrupaya oradan da türkiyeye gönderilmektedir. Bu yüzden bu şekildeki kargoların takibi için china post yerine gönderildikleri kargo firması üzerinden takip etmeli ve türkiye sınırlarına girdikten sonra ise PTT üzerinden kargo takibi yapmalısınız.

Banggood.com sitesi üzerinden PAYPAL ile alışveriş yapılabilmektedir. Yurt dışından yapılan alışverişlerde PAYPAL kullanımını önermekteyiz.


GEARBEST

gearbest 1

Gearbest.com sitesi de tıpkı banggood.com sitesi gibi aynı içeriğe ve aynı çalışma şekline sahip bir sitedir. Ülkemizde de popüler olan uzak doğulu alışveriş sitelerinin başında gelmektedir.

Gearbest.com hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Dünyanın farklı noktalarında sahip oldukları ürünleri pazarlayan gearbest.com firması da diğer online alışveriş sitelerinde olduğu gibi ücretsiz kargo seçeneği sunmaktadır.

Maalesef bu siteler arasında özellikle son bir yıldır en problemlisi olarak gearbest.com sitesi öne çıkmaktadır. Bu site üzerinden alışveriş yapıpta siparişlerini sıkıntısız teslim alanlar olduğu kadar siparişi gönderilmeyen, çok geç gönderilen, iadesi yapılmayan ya da iade süresinin dolmasına kadar bekletilip mağdur olan pek  çok ziyaretçimiz mevcuttur. Bizim önerimiz en uygun fiyatlı ürünler burada olsa bile biraz daha fazla para verilip başka siteden alınması şeklindedir.

Eğer bu siteden alışveriş yapacaksanız olası mağduriyetlerde daha hızlı iade ve iptal işlemi için PAYPAL ile alışveriş yapılmasını önermekteyiz.

Gearbest.com sipariş iptali ve ücret iadesi ile ilgili yazımızı okumak için tıklayınız.


LightInTheBOX

lighinthebox dan alışveriş yapmak

Lightinthebox.com sitesi ülkemizde özellikle bayanlar tarafından iyi bilinen alışveriş siteleri arasındadır. Çinden gelinlik siparişi ile yapılan aramalardan en çok sonucu veren alışveriş sitesidir. Özellikler gelinlik, gece kıyafet ve günlük kıyafet konusunda yüzlerce farklı seçeneğin bulunduğu alışveriş sitesidir.

Müşteri ilişkileri konusunda da çok iyi sitelerden olan Lightinthebox.com Çin ve ABD üzerinden dağıtım yapan iki farklı depoya sahiptir. Teknoloji ve elektronik aletler, bahçe ve hobi ekipmanlarının da satıldığı Lightinthebox.com sitesi bu konularda diğer sitelere göre biraz daha pahalı sitelerden biridir.

Lightinthebox.com üzerinden yapılan alışverişlerin belli bir tutar üzerinde bulunanları ve kampanyalı olanları ücretsiz kargo seçeneği ile gönderilmektedir.

LightInTheBox.com hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.


DealExtreme

dealextreme 1

Dealextreme sitesi (dx.com) Hong Kong merkezli olan ve tüm dünyaya gönderim yapan uzakdoğu sitelerinin başında gelemktedir. Özellikle elektronik aletler  ve bilgisayar bileşenleri açısından son derece zengin içeriğe sahip olan Dealextreme sitesi bu konuda en uygun fiyatlı sitelerdendir.

Dealextreme sitesi de tıpkı bangood gibi kendi depolarında buluna ürünleri pazarlamaktadır. Ayrıca birden fazla depodan gönderim yapmaktadır.

Dealextreme üzerinden yapılan alışverişlerin enredeyse tamamı ücretsiz kargo seçeneği ile gönderilmektedir. Bu sitede de diğerlerinde olduğu gibi PAYPAL ile alışveriş yapılabilmketedir.

dx.com sitesi hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.


FOCALPRICE

focalprice site logo

Tıpkı dealextreme sitesi gibi Hong Kong merkezli alışveriş sitelerinden biri de focalprice.com sitesidir. Hong Kong üzerinden tüm dünyaya satış yapan güvenilir alışveriş sitelerindendir.

Çalışma şekli olarak bangood.com gibi kendi depolarında bulunanürünleri satmaktadır. Ürün yelpazesi olarak dx.com sitesi ile benzer olmakla beraber focalprice.com sitesi çeşit açısından biraz daha az içeriğe sahip bir alışveriş noktasıdır.

Kargo süresi olarak ise Hong Kong Post ile gönderilen siparişleri China Post ile gödneren sitelere göre daha hızlı ulaştırabilmektedir. Ayrıca diğer sitelerde bulunmayan ürünler bazen focalprice.com üzerinde bulunabilmektedir.

Focalprice.com hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

PAYPAL ile ödeme yapabileceğiniz alışveriş sitelerinden olan focalprice.com sitesi güvenilir alışveriş sitelerinden biridir.


HobbyKing

hobbykingden alışveriş nasıl yapılır 0

Hobbyking özellikle RC modeller konusunda meraklı kişiler tarafından iyi bilinen ve ülkemizde de bu alanda en çok alışveriş yapılan sitelerden biridir.

Hobbyking.com hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Neredeyse her RC model parçası ve aksesuarını bulabileceğiniz Hobbyking sitesi Çin, ABD ve Almanya gibi birden fazla noktada deposu bulunan en güvenilir alışveriş sitelerinden biridir.

HobbyKing üzerinden yapılan alışverişlerde genellikle batarya içeren ürünler bulunduğu için bu siparişler kargo taibi açısından diğer sitelere  göre farklılık gösterebilmektedir. Bunun için aşağıdaki yazımızdan bilgi alabilirsiniz.

Hobbyking.com kargo takibi için tıklayınız.


EverBuying

everbuying alışveriş

Everbuying.com sitesi çin merkezli ve tüm dünyaya satış yapan alışveriş sitelerinden biridir. Everbuying sitesi içerik olarak dx.com ve focalprice.com sitesi ile çok benzeşmektedir ancak içerik sayısı dx.com sitesine göre az focalprice.com sitesi ile aynı niteliktedir.

Özellikler elektronik ürün ve saat anlamında iyi içeriğe sahip olan everbuying sitesi güvenilir alışveriş sitelerindendir.

Everbuying.com hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayınız.

Muadilleri gibi kendi bünyelerinde bulunan ürünleri pazarlayan everbuying.com sitesi neredeyse her üründe ücretsiz kargo ile gönderim yapabilmektedir.


TinyDeal

tinydeal.com'dan alışveriş yapmak

Tinydeal.com sitesi de çin merkezli ve tüm dünyaya satış yapan alışveriş sitelerinden biridir. Çin, Hong Kong, İspanya, ABD ve Rusya olmak üzere birden fazla depo üzerinden gönderim yapmaktadırlar. İçerik olarak everybuying ya da focalprice siteleri ile aynı içeriğe sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Tinydeal.com sitesi internet üzerinden en çok indirim kuponu bulunan sitelerden biridir. Buradan alışveriş yapmadan önce pek çok yerli ve yabancı forumdan araştırma yaparak çeşitli oranlarda indirim kuponu temin edebilirsiniz.

Tinydeal.com hakkında daha fazla bilgi için tıklayınız.

Tinydeal.com üzerinden yaptığınız alışverişlerde kargo ücreti ödemeniz gerekmemektedir. Ancak bu sadece 2 kg altında bulunan siparişlerde geçerlidir. Siparişiniz bu limit üzerinde ise ücret ödeyebilirsiniz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE