Amazon.com’dan alışveriş nasıl yapılır?

Author: | Posted in Alışveriş Siteleri, Ana Sayfa No comments

Amazon.com sitesi dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden biridir. Bünyesinde aramış olduğunuz bir çok ürünü bulabilirsiniz.

1994 yılında kurulmuş olan amazon.com başta kitap satan bir site iken zamanlar tüm dünyaya açılmış ve başta elektronik, bilgisayar, donanım ekipmanları, cd, dvd, ayakkabı, bahçe ve hobi, fotoğraf ekipmanları vs. gibi yüzlerce farklı ürünü satan bir deve dönüşmüştür. Ayrıca elektronik kitap işine de girerek Amazon Kindle adı altında üretmiş olduğu e-kitap okuyucuları tüm dünyada tutmuş olan ve en büyük e-kitap arşivlerinden birine sahip olan bir adrese dönüşmüştür.

İçerisine bulundurduğu binlerce farkı ürün geçekten amazon.com’u dünyanın en çok ziyaret edilen online alışveriş sitelerinden biri yapıyor. Bu yazımızda amazon.com sitesine nasıl üye olunur ve adres, ödeme bilgisi nasıl oluşturulur kısımlarını anlatacağız. Bu kısımlar gerçekten son derece basit ve hızlı geçebileceğiniz alanlardır.

İlk olarak amazon.com adresine giriyoruz. Burada ”Your account” yazan yere tıklıyoruz ve açılan sekmeden ”New Customer? Start here ” yazan yere tıklıyoruz.

amazon dan alışveriş yapmak

Açılam sayfada istenilen bilgileri doldurmanız gerekiyor. Sırasıya adınız, mail adresiniz ve en az 6 karakterli şifrenizi belirlemeli ve şifrenizi son kez alt satıra girmelisiniz. Bu bilgileri doldurduktan sonra ”create your amazon account” yazan yere tıklayarak bir sonraki sayfaya gidebilirsiniz.

amazon dan alışveriş yapmak 2

Bilgileri girip ”create your amazona ccount” yazan yere tıkladıktan sonra aşağıdaki gibi bir sayfa ile karşılaşacaksınız.

amazon dan alışveriş yapmak 3

 

Açılan sayfada tekrar ”your account” yazan kısma (yeşil ok ile gösterilen sekme) tıklayarak yine altta açılan  ”your account ” yazan yere tıklamanız gerekiyor. Burada tıklayarak siparişlerinizin gönderileceği adres bölmesini oluşturacağız.

amazon dan alışveriş yapmak 4

Açılan sayfada aşağılara inerek ”settings” yani ayarlar yazan kısma gidiyoruz. Burada ”address book” yazan hizada bulunan ”add new address” yazan yere (yeşil ok ile belirtilen alan) tıklayarak yeni bir sayfaya yönlendiriliyoruz.

amazon dan alışveriş yapmak 5

Açılan sayfada istenilen bilgileri eksiksiz şekilde dolduruyoruz. Sırasıyla adınız ve soyadınız, adres satırı bir, adres satırı iki, şehir,posta kodunuz, ülkeniz ve telefon numaranızı istenilen boşuklara giriyoruz. Telefon numaranızı yazarken ülke kodumuz olan 90 ile başlayıp başında 0 olmadan cep numaranızı yazmalısınız. Örnek vermek gerekirse 905351234567 şeklinde girilmesi gerekiyor. Bu bilgilerin doldurulmasının ardından ”save & continue” yazan yere tıklayarak adres bilgilerimizi sisteme kaydetmiş oluyoruz. Burada karşımıza ”your address has been succesfuly updated” şeklinde yeşil ile yazılmış bir yazı gelmesi gerekiyor.

amazon dan alışveriş yapmak 6

Bu bilgileri girdikten sonra dilerseniz ödeme bilgilerinizi sisteme kaydederek alışveriş yapabilir ya da her ödeme esnasında ödeme bilgilerinizi girerek ödeme yapabilirsiniz.

Biz şuan da ödeme bilgilerinizi sisteme nasıl kaydedeceğinizi göstereceğiz. Yukarıdaki sayfanın açılmasından sonra biraz aşağı kaydırıp yeşil çember ile işaretlenmiş ”payment method” yazan alanda bulunan ”edit” yazan yere tıklıyoruz ve aşağıdaki sayfada istenilen bilgileri girmeye başlıyoruz.

amazon dan alışveriş yapmak 7

Yukarıdaki resimde belirtildiği gibi sırasıyla kart numaranız, kart üzerindeki isim ve son kullanma tarihini girdikten sonra hemen alt kısımda bulunan sarı alan ile belirtilen ”use this address” yazan yere tıklayarak ödeme bilgilerini de sisteme kaydetmiş oluyoruz.

Bu aşamadan sonra dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir ve sadece kart bilgilerinizden eksik kalan kısmı girerek alışverişinizi tamamlayabilirsiniz.

 

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE