Rakuten sitesinden alışveriş yapmak

Author: | Posted in Alışveriş Siteleri, Ana Sayfa No comments

Rakuten sitesi japonya kökenli ve tüm dünyaya satış yapan online alışveriş sitelerinden biridir. Kendi sınıfında japonyanın en büyük online alışveriş sitesi olduğunu da söyleyebiliriz.

http://global.rakuten.com adresi üzerinden Japonya’dan tüm Dünya’ya gönderim yapmaktadırlar. Rakuten sitesi üzerinden ingilizce dil seçeneği ile alışveriş yaparken ürünlerin fiyatlarını ise türk lirası cinsinden görebilmekteyiz.

Özellikle uzak doğunun en dayanıklı tüketim mallarının üretildiği Japonya üzerinden istediğiniz bir çok ürünü çok uygun fiyatlara getirtebilirsiniz. Şimdi biraz daha detaylı inceleyelim.

Rakuten sitesinde neler satılıyor?

Rakuten üzerinden elektronik, bilgisayar, donanım ekipmanları, bahçe ve hobi ekipmanları, kıyafet ve takı, çanta cüzdan, cilt bakım ürünleri, kozmetik, oyuncak, yedek parça gibi onlarca farklı kategoride binlerce farklı ürün bulabilirsiniz.

Rakuten üzerinde satılan ürünlerin bir çoğu orjinal üründür. yani aliexpress ya da diğer uzak doğu kökenli sitelerde olduğu gibi yan sanayi ürün satılmamaktadır.

Dünyaca ünlü bir çok markanın orjinal saatlerini çok uygun fiyatlara satın alabilirsiniz. Bu diğer ürünlerde de geçerlidir. Ancak buradan aldığınız ürünlerde genellikle ürün fiyatı doğrudan üzerine yazıldığı için gümrük bedeli normalden yüksek olmaktadır. Aliexpress ya da benzer sitelerde gerçek bedelin çok altında yazıldığı için gümrük işleri açısından kolaylık sağlanıyordu.

Ancak her halukarda buradan yaptığınız alışverişlerde gümrük ödeseniz de uygun fiyatlı almış oluyorsunuz. Özellikle burada satılan saatler üzerinde bir fiyat araştırması yaptığınızda göreceksiniz ki saatler ülkemizde satılan fiyatların çok daha altına satılmaktadır.

Rakuten fiyatları nasıl?

Bu site daha önceden her yere gönderim yapmıyordu ve dolayısı ile Türkiye üzerinden sipariş vermek gibi bir imkanımız yoktu. Burada satılan ürünler ebay gibi siteler üzerinden değerinin iki üç katı fiyata pazarlanmaktaydı. Ancak artık Türkiye’ye de hizmet verdiğinden dolayı çok uygun fiyatlara kaliteli ürünleri alabilirsiniz.

Rakuten sitesinden Türkiye’ye gönderim yapılıyor mu?

global.rakuten.com adresi üzerinden Türkiye dahil tüm dünyaya satış yapılmaktadır. İngilizce dil seçeneği sunan rakuten sitesi ücret kısmında ise türk lirası şeklinde ücret bilgilendirmesi yapabilmektedir.

Rakuten güvenilir mi?

Rakuten üzerinden alışveriş yapmak son derece güvenlidir. Hali hazırda PayPal ve AliPay gibi seçenekler ile alışveriş yapabildiğiniz Rakuten PayPal hizmetinin yüksek güvenlik standartlarını yerine getirdiğinden dolayı güvenle alışveriş yapabileceğiniz sitelerden biri olmaktadır.

Ödeme seçenekleri nelerdir?

Tıpkı diğer uzak doğu kökenli online alışveriş sitelerinde olduğu gibi rakuten üzerinden yaptığımız alışverişlerde Visa, Master Card, American Express, JBC ve Diners kredi kartları ile alışveriş yapabilirsiniz.

Bu ödeme seçeneklerine ek olarak PayPal ve AliPay gibi global ödeme yöntemlerini de kullanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz para transferi yaparak da alışveriş yapmanız mümkündür.

Kargo seçenekleri nelerdir?

Rakuten üzerinden yaptığınız ürünler Japan Post EMS ile gönderilir. Rakuten 120 den fazla ülkeye gönderim yapan bir kargo ağına sahiptir. Kargo ücretleri almış olduğunuz ürünün bayutu ve ağırlığına göre değişmektedir. Ayrıca belli tutarların üstünde ya da kampanyalı ürünlerde kargo ücreti ödemeden de alışveriş yapabilirsiniz. Ancak bu şekilde ücret ödememek için yüklü miktarlar harcamak gerekiyor. Kargo bedeli ise çok yüksek değildir.

Japon post ile gönderilen siparişlerin Türkiye içerisinde teslimatı PTT tarafından yapılıyor. Bu yüzden Türkiye sınırlarından itibaren  siparişlerinizi PTT üzerinden takip etmeniz gerekmektedir.

Kargo süresi ise yine uzak doğulu rakiplerine oranlar çok daha hızlıdır. 2 hafta içerisinde siparişleriniz size teslim edilebilmektedir.

İndirimler ve Kampanyalar

Rakuten üzerinden alışveriş yapacağınız sırada bir çok ürünün yanında puan görürsünüz. Bu puanlama sistemi doğrultusunda yaptığınız alışverişlerden indirimler kazanabilirsiniz.

Ayrıca alışveriş festivalleri ya da milli günler gibi önemli günlerde rakuten üzerinde büyük indirimler yapılmaktadır.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE