Yurt dışından saat almak

Artık yurt dışı online alışveriş sitelerini kullanarak neredeyse her şeyi alabiliyoruz. Üstelik bu işlemi yaparken neredeyse piyasa fiyatının çok altında ücretler ödüyoruz.

Özellikle son yıllarda yükselen aliexpress, banggood, amazon, ebay, gearbest, dealextreme gibi siteler üzerinden bir çok ünlü marka ve yerel marka saatlerini sipariş edebiliyoruz. Hal böyle olunca ister istemez yurtdışından saat sipariş etmek çok avantajlı bir durum oluyor.

Bu siteler arasında özellikle çin kökenli olanlar yani aliexpress, banggood, gearbest, dealextreme gibi sitelerde dünyaca ünlü markaların yanında bir çok bilinmeyen marka da bulunuyor.  Bu markalar arasında çok kaliteli olanların yanı sıra son derece kalitesiz saatler de bulunuyor.

Hangi sitelerden saat sipariş edebilirim?

İnternet üzerinden saat satışının yapıldığı bazı siteleri sıralayacak olursak: Aliexpress, bangood, gearbest, focalprice, everbuying, dealextreme, lightinthebox, sammydress, amazon ve ebay internet üzerinden en çok saat satışının yapıldığı sitelerdendir.

Her markanın saatini bulabilir miyim?

Bu siteler üzerinden özellikle çin kökenli olanlarda dünyaca ünlü markaların saatlerini bulmak biraz zordur. Daha doğrusu bu sitelerde satılan saatler eğer dünyaca ünlü bir markaya ait ise büyük ihtimalle replika saatlerdir. Aliexpress sitesinde dünyaca ünlü bir çok markanın replika saati bulunmaktadır.

Bilinen markaların yanı sıra shark, naviforce, megir, weide gibi orta sınıf kalitede olan ancak elinize aldığınızda gerçekten kalite hissi veren bir çok farklı markanın saatini bulabilirsiniz.

Dünyaca ünlü markaların saatleri var mıdır?

Amazon sitesi dışında bu saydığımzı bir çok site dünyaca ünlü markaların saatlerini satmamaktadır. Belki denk gelebilirsiniz ancak bu istisnai bir durum olur. Mesela aliexpress sitesinde denk geldiğiniz tissot marka bir saat %99 ihtimalle replika saattir. Bu yüzden böyle alışverişlerde dikkatli olmak gerekir.

Özellikler aliexpress ve ebay sitesinde bir çok markanın replika saati satılmaktadır.

Saatin orijinal olup olmadığını nasıl anlarım?

Yurt dışından aldığınız saatlerin orjinal olup olmadığını anlamak için saat için düzenlenen resmi belgeleri istemenizi öneririz. Örneğin amazon sitesinden citizen marka bir saat alıyorsanız burada satılan saatin orjinallik durumunu doğrudan öğrenebilirsiniz. Ancak aliexpress ya da ebay gibi çinden gönderilen bir ürün seçtiyseniz kesinlikle orİjinalliğinden emin olmadan ücret onayı vermeyiniz.

Saatlerin kalitesi nasıl?

Burada satılan saatler arasında bir çok farklı kalitede saat bulunmaktadır. Genellikle 1 dolardan tutun da 100 dolara kadar bir çok farklı markanın saati vardır. Fiyata oranla bir çok farklı kalitede de saat vardır. Burada dikkat edilmesi gereken satın aldığınız saatin özellikle mekanizmasının ne kalitede olduğudur.

Bilinen ya da popüler olan markaların orta sınıf saatleri gerçekten kaliteli mekanizma kullanmaktadırlar. Kordon çeşitlerinde de kalite yine fiyata göre değişiyor. Kaliteli markalar ürünlerinde japon mekanizma kullanmaktadırlar. Ancak yine aliexpress üzerinden yola çıkacak olursak bu saatlerin de replikası vardır. Bu yüzden güvenilir satıcılardan alışveriş yapmalısınız. Ayrıca yurt dışından alınacak olan saatin eğer sertifikası ya da resmi bir belgesinin olması gerekiyor ise bu saati almadan önce satıcı ile iletişime geçmeli ve bilgileri doğrulamalısınız.

Aliexpress sitesinde olduğu gibi ebay üzerinde de bir çok sahte ve replika ürün satılmaktadır. Burdan alışveriş yaparken de dikkat etmek gerekir.

Daha önce aliexpress sitesinden almış olduğumuz Naviforce 8050M modeli için yazdığımız inceleme yazısını aşağıdaki link üzerine tıklayarak okuyabilirsiniz.

Yurt dışından saat sipariş ettik : Naviforce 9050M

Yurt dışından akıllı saat alınır mı?

Bu açıdan saydığımız siteler hazine değerinde diyebiliriz. Akıllı saat anlamında bu sitelerde yüzlerce farklı model ve marka bulunmaktadır. Bu konuyla ilgili aşağıdaki linke tıklayarak detaylı bilgi alabilirsiniz.

Yurtdışından akıllı saat almak

Kargo seçeneği nelerdir?

Bu siteler üzerinden saat sipariş etmek neredeyse tüm modellerde ücretsizdir. Yurt dışından özellikle çin üzerinden saat sipariş ettiğiniz zaman büyük ihtimalle aşağıdaki iki kargo firmasından biri ile gönderilecektir.

  • China post ordinary small packet plus
  • China post registered air mail

Eğer yurt dışından saat alıyorsanız bu iki kargo firması arasında seçim yapmanız gerekirse kesinlikle China post registered air mail kullanılmasını öneriyoruz. Bu kargo seçeneği takip numaralı gönderiliyor ancak diğer seçenek takip numarasız gönderiliyor.

Yurt dışından aldığım saat gümrüğe takılır mı?

Yurt dışından saat aldığınızda güncel gümrük kurallarına tabi olursunuz. Kısaca belirtmek gerekirse eğer almış olduğunuz saat 74€ ve altında bir tutarda ise herhangi bir gümrük işlemi uygulanmadan saatiniz doğrudan size teslim edilir.

Eğer aldığınız saat 75€ ve üstünde bir fiyat ile geldiyse gümrük işlemine tabi olacaktır. Bu işlem de eğer saatiniz Avrupa Birliği ülkelerinden geldi ise toplam fiyat üzerinden %18 vergi, diğer ülkelerden geldi ise %20 vergi ödenerek size teslim edilir.

Bu gibi alışverişlerde yurt içi dağıtımların ptt ile yapılan kargo seçenekleriyle çalışmanızı öneririz. PTT gümrük işlemleri konusunda en rahat firmadır. Diyelimki yurt dışından aldığınız saat gümrüğe takıldı. PTT tarafından evinize bildirim yapılır ve siz en yakın şubeye giderek belirtilen vergiyi öder, saatinizi alırsınız. Bu açıdan PTT en güvenli seçenektir.

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE