Japan Post kargo takibi nasıl yapılır?

Author: | Posted in Ana Sayfa, Kargo Takibi No comments

Japan Post ya da Japan Post EMS ( Express Mail Service) Japonyada faaliyet gösteren ve Japonya’dan tüm Dünya’ya kargo dağıtımı yapan resmi kargo firmasıdır.  Japan Post ve Japan Post EMS olarak 2 isimde hizmet vermektedir.

Japonya’dan yaptığınız alışverişlerde gönderileriniz eğer global kargo dağıtım ağlarından (DHL TNT, UPS vs. )birini seçmediyseniz çok yüksek olasılıkla Japan Post ile gönderilecektir. Çoğu uzak doğu devlet resmi kargo servisi ile kıyasladığımızda Japan Post gerçekten gözle görülür derecede hızlı çalışan ve daha az sorun çıkaran bir kargo firması olarak adlandırılabilir.

Özellikle japon online alışveriş devi Rakuten üzerinden yaptığınız alışverişlerde gönderileriniz Japan Post ya da Japan Post EMS ile gönderilmektedir.

Kargo takibi nasıl yapılır?

Tıpkı China Post ya da Hong Kong post gibi ulusal kargo firmalarında olduğu gibi Japan Post ya da Japan Post EMS ile yapılan gönderilerinizi takip etmek için Japonya’dan Türkiye’ye kadar olan kısmı Japan Post ya da Japan Post EMS üzerinden, Türkiye sınırlarına girdikten sonraki kısmı ise PTT üzerinden yapmanız gerekir.

Japan Post üzerinden kargo takibi yapabilmek için aşağıda belirtmiş olduğumuz link üzerinde açılan sayfada ”confirm delivery status” yazan yere 13 haneli takip numaranızı yazmanız ve ardından ”GO” yazan yere tıklamanız gerekmektedir.

http://www.post.japanpost.jp/int/index_en.html

Takip numarasını gireceğiniz kısım ana sayfada ekranın sağ alt kısmında görünmektedir. Fotoğrafta mavi ok ile belirtilen kısımdır.

Japan Post takip kodunuzu PTT üzerinden takip yaparken de kullanmanız gerekiyor. PTT Gönderi takip sayfasında belirtilen alana yine 13 haneli olan Japan Post takip numaranızı yazdıktan sonra siparişinizin Türkiye içerisindeki hareketlerini ve diğer tüm işlemlerini görebilirsiniz.

NOT: Unutmamakta fayda var Japan Post firması da tıpkı China Post firması gibi takip numarasız ürün gönderimi de yapıyor dolayısı ile kargonuzun durumunu takip edemiyorsunuz. Böyle bir durumla karşılaşmamak için kesinlikle takip numaralı seçeneği seçmenizi önermekteyiz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE