ABD Vize Kargo Takibi

Author: | Posted in Kargo Takibi No comments

Vize alım aşamasında gerekli şartları sağlamanız halinde Konsoloslukta çalışmakta olan memur onay verecektir. Bu onayın ardından ilgili vizenin pasaporta işlenmesi için pasaportun konsoloslukta ilgili bölümde kalması gerekmektedir. Bu sbir süreç halinde tamamlanacaktır. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından kişilerin seçmiş olduğu PTT adresine vize işlem olarak pasaport gönderilecektir.

Pasaport’un PTT gelip gelmediğinin takibi

Konsolosluğa pasaportu teslim etmenizle birlikte ilgili işlem başlayacaktır. Ancak buradan size kargo takibini gerçekleştirmeniz için kargo takip numarası verilmeyecektir. İlgili kargo takip numarası pasaportun PTT yetkililierine teslim edilmesiyle birlikte verilir. Bununla birlikte elbete pasaportun nerede olduğunu takip etme şansını bulunmaktadır.

İlk olarak ABD’nin resmi vize ve randevu sistemi linkine tıklayarak ilgili sayfaya geçiş yapın. Bu linke tıkladığınızda karşınıza iki seçenek çıkacak bunlardan biri Geçici Vize (Seyahat vizesi) diğeri ise Kalıcı Vize (Göçmen vizesi) seçenekleridir. Hangisine başvurduysanız onu seçmeniz gerekmektedir.

Sonrasında bulunduğunuz ülkeyi ve sitenin dil seçeneklerinden istediğiniz dili seçmelisiniz. Akabinden “Oturum Aç” kısmına tıklayın. Daha önce bu sistemden oturum açtıysanız e-posta ve parola ile sisteme giriş yapın. Daha önce oturum açmadıysanız “Hesap Oluştur” butonuna tıklayarak gerekli bilgileri girerek size en uygun durumu seçmeli ve “Devam Et” butonuna tıklamalısınız. Burada hesap oluşturarak sonrasında takip numarasını alabilirsiniz. Bu numarayı almanızla birlikte takip işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE