Aliexpress ayakkabı gümrüğe takılır mı?

Author: | Posted in Alışveriş & Kampanyalar No comments

Aliexpress üzerinden bir ayakkabı beğendiniz ve ayakkabıyı satın aldınız. Elbette bu süreçte diğer birçok üründe olduğu gibi ayakkabıda da gümrükte takılıp takılmama konusu en önemli noktalardan biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Diyelim 25 dolara Türkiye’de pahalı olan ve çok hoşunuza giden bir ayakkabıyı güvenilir olan bir kullacıdan aldınız ve gümrüğe takılıp takılmayacağını merak ediyorsunuz. İşte bu sorunun detaylı cevabını bu yazıda bulabileceksiniz.

Aliexpress ayakkabı gümrüğe takılmadan gelir mi?

Aliexpress’den alınacak olan ayakkabının gümrüğe takılıp takılmayacağının net bir cevabı bulunmamaktadır. Ancak bununla birlikte ayakkabının gümrüğe takılma olasılığı bir hayli yüksektir. Böyle bir durumla karşılaşmanız durumunda ilgili olayı izah edecek bir dilekçe yazarak itiraz edilebilir. Ancak böyle bir itirazla da olumlu bir dönüş alınabileceğinin garantisi bulunmamaktadır. Kimi dönem ayakkabı çok rahat bir şekilde alınıp gümrükten geçerken, kimi dönemde gümrükte takılabilmektedir. Yani bu konu tamamen şansınıza kalmış bir durumdur.

Aliexpress’den alınan ürünlerde kimi zaman bu tarz sıkıntılar yaşanmaktadır. Bazı dönemlerde ayakkabı gümrükte takılırken, bazı dönemlerde mont gümrükte takılabilmektedir. Bu sebepten dolayı ayakkabı, mont, pantolon vb. kıyafetleri Aliexpress ve hatta Çin kökenli alışveriş sitelerinden almamanız önerilmektedir. Türkiye’de popüler ayakkabı firmalarından biri olan Arow firmasının geçtiğimiz seneler içerisinde Çin’den ithal ederek ayakkabı getirdiği ve bu ayakkabıların zehirli olduğu gümdeme adeta bir bomba gibi düşmüştü. Böyle birşeyin üzerine ister istemez Çin’den alınacak ayakkabılarında gümrükte takılması gibi durumlar söz konusu olmuştur.

Sözün özü sadece Aliexpress’den değil Çin’den alınacak olan kıyafet siparişlerinin neredeyse %70’inin gümrükte takılması gibi bir durum söz konusudur. Yapacağınız alışverişlerde bunu göz önünde bulundurarak alışverişlerinizi gerçekleştirmelisiniz.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE