Aliexpress’ten Alışveriş Yapmak

Author: | Posted in Alışveriş & Kampanyalar No comments

Aliexpress özellikle Türkiye’de yaşayan kişiler tarafından en çok tercih edilen Çin kökenli bir alışveriş sitesidir. Etrafınızdaki birçok kişi en azından bir defa da olsa bu site üzerinden ufak çaplı birkaç ürün almış ve çoğunlukla memnun kalmıştır. Siz de günün birinde Aliexpress üzerinden herhangi bir ürün almaya karar verirseniz ve bu alışverişin nasıl yapılacağını bilmiyorsanız burada anlatılanları dikkate alarak doğru ve dikkatli bir şekilde alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İlk olarak Aliexpress sitesinden hesap açmalısınız.

Hesap açma aşamasında öncelikle Aliexpress resmi sitesine girmeli, akabinden de sağ kısımda bulunan “Giriş yap” kısmının üzerine gelerek açılan menüden turuncu renkli olan “Ücretsiz katılın” yazan kısma tıklamalısınız. Burada sırasıyla e-posta adresi, isim, soy isim, parola bilgileri istenecektir. Bu bilgileri girmenizle birlikte hesabınız açılmış olacaktır. İsminizi yazarken ingilizce karakter kullanmak zorunda olduğunuzu unutmamalısınız. Bu işlem sonrasında mailinize hesap doğrulama maili gönderilecektir. Mail kutunuzu açarak hesabınızı doğrulamanız gerekmektedir. Üyelik işleminin ardından satın alınacak olan ürün seçilmeli, ürünün satıcısı seçilmeli, ödeme şekli ve kargolama şekli seçilerek işlem sonlandırılmalıdır. Almış olduğunuz ürün tarafınıza ulaştıktan sonra kargoyu kontrol etmeli ve eğer uygunsa onaylamalısınız. Ürünün elinize ulaşamaması ya da istediğiniz şekilde gelmemesi durumunda da iade etme şansınız bulunmaktadır.

Ürün seçim aşaması

 

Türkiye’de daha pahalıya aldığınız birçok ürün Aliexpress üzerinde daha uygun fiyata satılmakta ve aynı zamanda da daha kaliteli ürünler bulunabilmektedir. 40-50TL’ye Türkiye’de aldığınız cep telefonu kılıflarını Aliexpress üzerinden 10 dolar gibi bir rakama almanız mümkün. Aliexpress’den ürün alım sürecinde dikkat edilmesi gereken en temel nokta aynı ürünün birden farklı fiyatla farklı satıcılar tarafından satılıyor olmasıdır. Hal böyle olunca hem en ucuzu seçmek her zaman doğru karar olmayacaktır. Bundan ötürü satıcının profili de dikkatlice incelenmeli ve olumlu yorum alan satıcı diğerlerine göre pahalı da olsa tercih edilmelidir. Böyle bir durumda sorunla karşılaşmanız neredeyse yüzde 1-2’dir.

 

 

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE