Nuvo Nedir? Kredi kartsız alışveriş

Günümüzde alışveriş artık evden çıkmadan sadece internet bağlantısı üzerinden rahatlıkla yapabileceğimiz bir aktiviteye dönüştü. Bununla beraber firmalar, şirketler ya da satış yapan siteler de bir çok ödeme yöntemi ortaya çıkmaya başladı. Sonuç olarak kredi kartı ile ödeme, eft ya da havale yapma gibi bir çok ödeme yolu mevcut şuan.

Ancak kredi kartınız yoksa ya da kredi kartınızı kullanmak istemiyorsanız başka alternatifleriniz de mevcut. Genellikle internet üzerinden alışveriş yaparken çoğu insan kredi kartı bilgilerini vermek istemez. Bunun için alternatif ödeme yöntemleri oluştu. En Para, Para Mara, CepteTep gibi bir çok alternatif ödeme sistemi kullanıma sunuldu. Yapı kredi bankasının sunmuş olduğu şubesiz bankacılık hizmeti olan Nuvo’da bu hizmetlerden biridir.

Nuvo hakında bilgi vermeden önce biraz kısıtlı bir hizmet olduğunu ve EnPara ya da CepteTeb seçeneklerinin biraz gerisinde olduğunu bu yüzden diğer alternatifleri de değerlendirmenizi öneririz.

Nuvo Nedir?

Nuvo Yapı Kredi bankasının sunmuş olduğu bir hizmettir. Şubeye gitmeden tüm bankacılık hizmetlerinizi yapabileceğiniz ve internet üzerinden de alışveriş yapmanıza olanak veren bir hizmettir.

Nuvo için internet şubesi üzerinden açmış olduğunuz hesaba ATM üzerinden para yatırarak hesabınızda bulunan parayı dilediğiniz gibi kullanma olanağınız vardır. Nuvo ile cep telefonunuzdan, tablet bilgisayarınız ya da kişisel bilgisayarınız üzerinden online alışveriş yapabilir, para gönderebilir ya da tüm fatura işlemlerinizi ücret ödemeden halledebilirsiniz. Ayrıca Nuvo’nun bu hizmetler dışında anlaşmalı olduğu firmalardan indirimler ve süpriz hediyeler kazanma olanağınız da vardır.

Nuvo internet şubesi üzerinden tüm işlemlerinizi 7/24 halledebilirsiniz. Artık neredeyse her bankamatik kartı hizmeti karşılığı alınan hesap işletim ücreti Nuvo’da yoktur.

EFT ve havale işlemleriniz için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.Bu hizmetler ücretsizdir ancak belli limitler altında kullanılabiliyor. Bu limitler aşıldığında ücret ödemeniz gerekmektedir. Ayrıca uygulamış olduğu faiz oranları ile birikim değerlendirebilirsiniz. Ayrıca Nuvo sahibi olursanız tüm Word Gold Kart ve Play Kart özelliklerine sahip olur ve tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Nuvo almak için internet üzerinden Nuvo sitesini ziyaret edip gerekli bilgileri doldurduktan sonra adresinizi kartınız posta ile gönderilir.

http://www.nuvo.com.tr/

Nuvo web sayfasına gittikten sonra üst kısımda bulunan ”Nuvo’ya üye ol” yazan kısma tıklayarak açılan yeni pencerede istenilen bilgileri doldurmanız gerekmektedir.

Nuvo hakkında daha fazla bilgi almak ve sorularınıza cevap bulmak için ise aşağıdaki link üzerine tıklayarak açılan sayfadan bilgi alabilirsiniz.

Avantajları

Nuvo’nun en büyük avantajı rakiplerine oranla daha fazla kampanya içermesidir. Yapı Kredi bankasının anlaşmalı olduğu neredeyse tüm hizmetlerden yararlanabilir ve online alışveriş yapılan siteler üzerinden indirim hakkı elde edebilirsiniz.Bu açıdan bakıldığında Nuvo rakiplerine göre daha fazla firma ile anlaşmalıdır.

Dezavantajları

Eğer Nuvo alırsanız Yapı Kredi Bankası size yanında eğer isterseniz Play Kart vermektedir. Ancak vermiş oldukları kart için yıllık belli bir ücret almaktadırlar. Ayrıca vermiş olduğu çoğu hizmette (para transferi, eft,havale, ATM’ye havale vs.) alt ve üst işlem limiti vardır. Eğer bu limitler dışına çıkarsanız belli bir ücret kesmektedirler. Bu yüzden muadili olan EnPara’dan daha kısıtlı bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Nuvo kullanımı esnasında tarafınızdan alıncak olan hizmet ücretleri ve limitleri için aşağıdaki link üzerinden bilgi alabilirsiniz.

http://www.nuvo.com.tr/urun-ve-hizmet-ucretleri.aspx

Başka bir dezavantajı ise kartı teslim adlığınız zaman ortaya çıkıyor. Örneğin EnPara kartınızı almak için doğrudan Finansbank temsilcisi sizi istediğiniz yerde ziyaret ediyor ve sözleşme üzerinde dilediğinizi konuşabiliyorsunuz. Ancak Nuvo kargo görevlisi tarafından getiriyor. Bu açıdan bakıldığında aklınıza takılan bir soruyu doğrudan soramıyorsunuz. Ayrıca kargo ile dağıtıldığından dolayı teslim aşamasında gecikmeler ve bir çok problem yaşanabiliyor.

Add Your Comment

Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE